Ο Dow Jones χάνει 0,32% στις 46.168 μονάδες
Με αρνητικά πρόσημα ξεκινά η εβδομάδα για τους δείκτες της Wall Street, καθώς οι επενδυτές, οι οποίοι πήραν «ρίσκα» μετά την απόφαση της Fed να προβεί στην πρώτη μείωση των επιτοκίων της από τον Δεκέμβριο του 2024, φαίνονται τώρα πιο συγκρατημένοι.
Υπό αυτό το πρίσμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones χάνει 0,32% στις 46.168 μονάδες, ενώ ο διευρυμένος S&P 500 υποχωρεί κατά 0,09% στις 6.658 μονάδες. Αντιθέτως, ο τεχνολογικός Nasdaq σημειώνει οριακά κέρδη 0,05% στις 22.638 μονάδες.
Στο ταμπλό, η Oracle ενισχύεται σχεδόν 1% μετά την ανακοίνωση πως θα αναλάβει την αναδιαμόρφωση και την παροχή ασφάλειας στην νέα εκδοχή του αλγόριθμου του TikTok στις ΗΠΑ, όπως προσδιορίζεται από τη συμφωνία πώλησης της κινεζικής εφαρμογής σε μία κοινοπραξία Αμερικανών επενδυτών.
Επιπλέον, η μετοχή της Pfizer κερδίζει σχεδόν 2% ενώ της Metsera εκτοξεύεται πάνω από 62% μετά την ανακοίνωση πως η πρώτη βρίσκεται κoντά σε deal 7,3 δισ. δολαρίων για την πιθανή εξαγορά της δεύτερης, καθώς ο φαρμακευτικός γίγαντας επιδιώκει να ενισχύσει το χαρτοφυλάκιό του μετά την πρόσφατη αποτυχία του δικού του χαπιού απώλειας βάρους. Η συμφωνία θα μπορούσε να ανακοινωθεί ήδη από τη Δευτέρα, ανέφερε η FT, επικαλούμενη ανώνυμες πηγές που γνωρίζουν το θέμα.
Η Pfizer θα καταβάλει στην επιχείρηση 47,50 δολάρια ανά μετοχή σε μετρητά και επιπλέον 22,50 δολάρια εάν επιτευχθούν ορισμένα performance milestones, με το deal να αντιπροσωπεύει ένα premium σε σχέση με το κλείσιμο της μετοχής της Metsera την Παρασκευή, λίγο πάνω από 33 δολάρια στη Νέα Υόρκη. Η Metsera αποτελεί μέρος των πολλά υποσχόμενων της επόμενης γενιάς startups που διεκδικούν ένα μερίδιο της αγοράς φαρμάκων για την παχυσαρκία, αξίας πολλών δισ. δολαρίων.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Green Cola: Μπήκε και επίσημα στη λιανική αγορά της Ιαπωνίας
- Ομιλος AKTOR: Παρέδωσε την επέκταση Καλαμαριάς του Μετρό Θεσσαλονίκης
- Χρηματιστήριο Αθηνών: Ήπιες απώλειες με επιλεκτικές αγορές – Motor Oil, Cenergy και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ξεχωρίζουν
- Οριακή ενίσχυση του ευρώ 0,03%, στα 1,1660 δολάρια
- Νεκρός από παράσυρση τρένου στη Λάρισα – Στο σημείο η ΕΜΑΚ, καθηλωμένος ο συρμός (Βίντεο)
- Σε έξαρση ο ιός του Δυτικού Νείλου στην Ελλάδα με 19 νεκρούς και εκατοντάδες κρούσματα
- Νέα αύξηση επιτοκίων στο 3% από την Τράπεζα της Νότιας Κορέας
- Ελληνικοί Patriot ανέκοψαν αεροπορική απειλή στη Σαουδική Αραβία
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








