Ο Dow Jones σημειώνει πτώση 0,08% στις 46.718 μονάδες
Με μεικτά πρόσημα κινούνται και σήμερα οι δείκτες στη Wall Street, η οποία βρίσκει στηρίγματα από έναν μεγάλο τραπεζικό «γάμο» και τη νέα συμφωνία της AMD με την OpenAI.
Ειδικότερα, ο Dow Jones σημειώνει πτώση 0,08% στις 46.718 μονάδες, ο S&P 500 καταγράφει κέρδη 0,26% στις 6.733 μονάδες, ενώ ο Nasdaq ενισχύεται κατά 0,42% στις 22.875 μονάδες.
Σε επίπεδο τίτλων, εντυπωσιακή ήταν η αντίδραση των επενδυτών στη μετοχή της AMD, η οποία κερδίζει πάνω από 30%, ύστερα από συμφωνία με την OpenAI του Σαμ Άλτμαν. Η συμφωνία προβλέπει τη χρήση εξειδικευμένων GPU της AMD για τα επόμενα χρόνια, ενώ η OpenAI ενδέχεται να αποκτήσει έως και 10% μετοχικό ποσοστό στην εταιρεία μέσω warrants.
Την ίδια ώρα, σε μία σημαντική κίνηση ενοποίησης του αμερικανικού τραπεζικού κλάδου, η Fifth Third Bancorp ανακοίνωσε ότι θα εξαγοράσει την Comerica έναντι 10,9 δισ. δολαρίων, μέσω ανταλλαγής μετοχών. Η συγχώνευση θα δημιουργήσει την ένατη μεγαλύτερη τράπεζα των ΗΠΑ, με συνολικά 288 δισ. δολάρια σε ενεργητικό.
«Πρόκειται για μια κομβική στιγμή για την Fifth Third, καθώς επιταχύνουμε τη στρατηγική μας να εδραιωθούμε σε αγορές υψηλής ανάπτυξης και να ενισχύσουμε τις εμπορικές μας δυνατότητες», ανέφερε ο CEO της Fifth Third, Tim Spence.
Η μετοχή της Comerica καταγράφει άνοδο 11%, ενώ της Fifth Third υποχωρεί κατά 4%. Ο κλάδος περιφερειακών τραπεζών συνολικά ακολουθεί ανοδική πορεία, με το ETF SPDR S&P Regional Banking να σημειώνει άνοδο 1%, εν μέσω προσδοκιών για νέο κύμα συγχωνεύσεων.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Anthropic: Η εταιρεία με το ελληνικό όνομα του Dario Amodei που απειλεί την αυτοκρατορία της OpenAI
- Μπλανκφέιν: «Η κρίση στις αγορές έχει καθυστερήσει»
- Κακιά Μέλισσα: Η πρώτη μικροζυθοποιία που άνοιξε στα Κύθηρα
- Formula 1: Μια Πρωτομαγιά που κανείς δε θέλει να θυμάται
- Μέρος των ευρωπαϊκών εξαγωγών χάλυβα και αλουμινίου κινδυνεύουν από υψηλότερους δασμούς στις ΗΠΑ
- Άνοδος στις ασιατικές αγορές, πάνω από τα 110 δολάρια παραμένει το πετρέλαιο
- Ο Τραμπ αντιμέτωπος με το Κογκρέσο για τον πόλεμο με το Ιράν
- Απεργιακές κινητοποιήσεις για την Εργατική Πρωτομαγιά
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







