Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δέχθηκε την περασμένη εβδομάδα να περιορίσει τις απαιτήσεις του για μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα, ώστε να δώσει το «πράσινο φως» σε μία συμφωνία αναφέρει η Wall Street Journal.
Οι μεταρρυθμίσεις που ζητούσε το ΔΝΤ καταγράφηκαν και πάλι τον Φεβρουάριο σε επιστολή της γενικής διευθύντριάς του, Κριστίν Λαγκάρντ, προς τον επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ.
Περιλάμβαναν τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος, όπως και των αγορών εργασίας, προϊόντων και υπηρεσιών, του φορολογικού συστήματος και της δημόσιας διοίκησης.
Το δημοσίευμα, με τίτλο: «Η αντιπαράθεση της Ελλάδας με τους πιστωτές της για τη συμφωνία στο πρόγραμμα βοήθειας δοκιμάζει το ΔΝΤ», σημειώνει ότι επί σχεδόν ένα χρόνο το ΔΝΤ αρνείται να καταβάλει στην Ελλάδα την επόμενη δόση του προγράμματός της, ζητώντας την ολοκλήρωση των μεταρρυθμίσεων που προβλέπονται από αυτό.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΕlvalHalcor: Πατά γκάζι για νέες ευρωπαϊκές κορυφές επενδύοντας €850 εκατ. στην επόμενη ημέρα του αλουμινίου και χαλκού
- Η Ισπανία στον τελικό του Mundial με ηγετική εμφάνιση
- Εκρήξεις στα νησιά Κεσμ και Κις στο Ιράν, αναφορές για πλήγματα στο Κουβέιτ
- Απάτη 47 εκατ. ευρώ στον ΦΠΑ αποκάλυψε η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία στην Ελλάδα
- Bloomberg για τις 1.000 ημέρες πολέμου: Πώς η Μέση Ανατολή ξαναγράφει τον γεωπολιτικό της χάρτη
- Ευρωπαϊκές αγορές: Ήπια κέρδη λόγω… αμερικανικού πληθωρισμού
- ΦΟΥΝΤΛΙΝΚ Α.Ε.Β.Ε. ΤΡΟΦ., ΑΝΤΙΠΡΟΣ/ΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΜΩΝ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΙΔΙΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ
- Προφυλακίστηκαν οι δύο κατηγορούμενοι για την Marfin – Αρνούνται τις κατηγορίες
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







