Στόχος της τροπολογίας είναι η σύσταση παρατηρητηρίου τιμών και για το έτος 2023 παρατηρητηρίου τιμών
Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία του υπουργείου Ανάπτυξης με τίτλο «Παρατηρητήριο τιμών παιδικών παιχνιδιών: «Το καλάθι του ‘Αι Βασίλη»».
Στόχος της τροπολογίας είναι η σύσταση και για το έτος 2023, παρατηρητηρίου τιμών με την επωνυμία «Το καλάθι του ‘Αι Βασίλη» για παιδικά παιχνίδια, βάσει καταλόγου που αποστέλλουν στο Υπουργείο Ανάπτυξης οι υπόχρεες επιχειρήσεις.
Όπως σημειώνεται στην Ανάλυση Συνεπειών Ρύθμισης της τροπολογίας, με το «καλάθι του ‘Αι Βασίλη» αναμένεται να επιτευχθεί, και για το έτος 2023, ελάφρυνση των πληθωριστικών πιέσεων που υφίστανται οι καταναλωτές μέσω της επαύξησης του ανταγωνισμού μεταξύ των εμπορικών επιχειρήσεων που διαθέτουν παιδικά παιχνίδια στους καταναλωτές.
Η τροπολογία εντάσσεται στο νομοσχέδιο με τίτλο «Επιτάχυνση των διαδικασιών ολοκλήρωσης του Ελληνικού Κτηματολογίου: Διεκπεραίωση εκκρεμοτήτων στις μεταγραφές ακινήτων και ενίσχυση της επιχειρησιακής λειτουργίας του νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου με την επωνυμία «Ελληνικό Κτηματολόγιο» – Απλοποίηση και επιτάχυνση των διαδικασιών μεταβίβασης ακινήτων – Ρυθμίσεις αρμοδιότητας Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης».
Τι θα περιλαμβάνει
Το καλάθι του Άγιου Βασίλη θα περιλαμβάνει αρκετές κατηγορίες παιχνιδιών, ενώ ο σκοπός του είναι η συγκράτηση των τιμών και η διευκόλυνση των καταναλωτών να προμηθευτούν τα απαραίτητα δώρα των ημερών.
Οι κατηγορίες παιχνιδιών που θα συμπεριληφθούν στο καλάθι: Επιτραπέζια, κούκλες, κουκλόσπιτα, βρεφικά παιχνίδια, φιγούρες δράσης, παιχνίδια κατασκευών, οχήματα, τηλεκατευθυνόμενα, ηλεκτρονικά παιχνίδια, αθλητικά παιχνίδια, λούτρινα αλλά και μουσικά παιχνίδια.
Η συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου αυτού έχουν προγραμματιστεί για την ερχόμενη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2023.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΒΙΟΤΕΡ: Στο Πρωτοδικείο η νέα συμφωνία εξυγίανσης
- Exxon: Πετρελαϊκός γίγαντας 80 δισ. δολαρίων βάζει τέλος στον πόλεμο με το Καζακστάν
- Ανθεκτική η αγορά εργασίας στις ΗΠΑ – Επιτάχυνση της παραγωγικότητας στο β΄ τρίμηνο
- Ευρωπαϊκές αγορές: Κέρδη και νέο ενδοσυνεδριακό ρεκόρ για τον Stoxx 600
- ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΤΕΧΝΙΚΑ ΕΡΓΑ ΒΙΟΤΕΡ Α.Ε. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΗΜΑΝΤΙΚΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ
- ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών: Στρατηγικός ρόλος στο Great Sea Interconnector μέσω του ΑΔΜΗΕ
- CrediaBank: Στα 23 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη το α΄εξάμηνο, αυξημένα κατά 368%
- ΠΡΟΝΤΕΑ Α.Ε.Ε.Α.Π. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝΑΡΞΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΠΑΝΑΓΟΡΑΣ ΙΔΙΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








