Ελλάδα

Υπ. Ενέργειας: Ξεκινά πρόγραμμα κατεδαφίσεων – Αρχή στην Πάρνηθα με παράνομο ακίνητο στη θέση «Καλαμαρά»

Στο στόχαστρο βρίσκονται αρχικά 16 ακίνητα στην Αττική, τα οποία βρίσκονται σε αιγιαλούς, παραλίες και δασικές εκτάσεις και θα επεκταθεί σε άλλες περιοχές της χώρας - Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο και υλοποιείται από τους δήμους

Ξεκίνησε, σήμερα, Τετάρτη 1η Νοεμβρίου 2023, από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ένα μεγάλο πρόγραμμα εκτέλεσης των πρωτόκολλων κατεδάφισης, που είναι τελεσίδικα, με στόχο την αντιμετώπιση της αυθαίρετης δόμησης.

Ειδικότερα, το εν λόγω πρόγραμμα εκκινεί, πιλοτικά, από την Αττική με την κατεδάφιση 16 ακινήτων που βρίσκονται σε αιγιαλούς, παραλίες και δασικές εκτάσεις και πρόκειται να επεκταθεί σε άλλες περιοχές της χώρας.

Η αρχή έγινε σήμερα, με την κατεδάφιση ακινήτου – εντός του Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας στη θέση «Καλαμαρά», Περιφέρειας Δήμου Φυλής- που αναμένεται να ολοκληρωθεί αύριο.

Σημειώνεται πως το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο και υλοποιείται από τις αποκεντρωμένες διοικήσεις.

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θόδωρος Σκυλακάκης, δήλωσε: «Προϋπόθεση για την ορθή εφαρμογή της πολεοδομικής νομοθεσίας και για τις μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν στην πολεοδομική νομοθεσία είναι η αρχή της νομιμότητας».

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu