Στο στόχαστρο βρίσκονται αρχικά 16 ακίνητα στην Αττική, τα οποία βρίσκονται σε αιγιαλούς, παραλίες και δασικές εκτάσεις και θα επεκταθεί σε άλλες περιοχές της χώρας - Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο και υλοποιείται από τους δήμους
Ξεκίνησε, σήμερα, Τετάρτη 1η Νοεμβρίου 2023, από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ένα μεγάλο πρόγραμμα εκτέλεσης των πρωτόκολλων κατεδάφισης, που είναι τελεσίδικα, με στόχο την αντιμετώπιση της αυθαίρετης δόμησης.
Ειδικότερα, το εν λόγω πρόγραμμα εκκινεί, πιλοτικά, από την Αττική με την κατεδάφιση 16 ακινήτων που βρίσκονται σε αιγιαλούς, παραλίες και δασικές εκτάσεις και πρόκειται να επεκταθεί σε άλλες περιοχές της χώρας.
Η αρχή έγινε σήμερα, με την κατεδάφιση ακινήτου – εντός του Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας στη θέση «Καλαμαρά», Περιφέρειας Δήμου Φυλής- που αναμένεται να ολοκληρωθεί αύριο.
Σημειώνεται πως το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο και υλοποιείται από τις αποκεντρωμένες διοικήσεις.
Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θόδωρος Σκυλακάκης, δήλωσε: «Προϋπόθεση για την ορθή εφαρμογή της πολεοδομικής νομοθεσίας και για τις μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν στην πολεοδομική νομοθεσία είναι η αρχή της νομιμότητας».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Τι κομίζουν τα τέσσερα νέα μέλη της κυβέρνησης μετά το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ
- Παράταση υποβολής αιτήσεων στο πρόγραμμα «Συστήματα Αποθήκευσης στις Επιχειρήσεις»
- Παράταση στα Προγράμματα «Φωτοβολταϊκά στη Στέγη» και «Φωτοβολταϊκά στο χωράφι»
- Φωτιά τώρα σε εργοστάσιο στα Μέγαρα
- Δημοσιεύτηκε η λίστα με οφειλέτες που χρωστούν από 150.000 ευρώ και πάνω στο δημόσιο
- Το Ισραήλ παραδέχεται ότι σκότωσε Παλαιστίνιους αμάχους
- Κατηγορητήριο σε Πιερρακάκη ετοιμάζει ο Κασσελάκης
- Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ζητούν νομοθετική λύση για τα οφειλόμενα στους εργαζόμενους των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις