Στα 4,23 δισ. ευρώ ανήλθαν τα έσοδα του κρατικού τακτικού προϋπολογισμού τον Μάρτιο, έναντι στόχου για 3,2 δισ. ευρώ, όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας.
Η αποδοχή της ρύθμισης χρεών, καθώς και τα αυξημένα έσοδα από τα κοινοτικά ταμεία συνέβαλλαν στην επαναφορά του προϋπολογισμού «στις ράγες», μετά την σημαντική υστέρηση εσόδων που σημειώθηκε το πρώτο δίμηνο.
Πλέον το βάρος μετατοπίζεται στην απόδοση της ρύθμισης των 100 δόσεων, ενώ συνεχίζεται ο αγώνας δρόμου για την κάλυψη των υποχρεώσεων του Δημοσίου εντός και εκτός συνόρων, δεδομένου ότι από τις Βρυξέλλες δεν έχει υπάρξει ακόμη τουλάχιστον καμία ένδειξη ότι θα εκταμιευτούν κεφάλαια της ευρωβοήθειας.
Στο πλαίσιο μάλιστα αυτό ο Δημ.Μάρδας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ζητηθεί υποχρεωτική μεταφορά των διαθεσίμων οργανισμών και φορέων του Δημοσίου στην Τράπεζα της Ελλάδος, ώστε να καταστεί δυνατό να καλυφθούν οι υποχρεώσεις του Δημοσίου με εσωτερικό δανεισμό.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΕΚΤ: Ψηφιακό ευρώ με εφαρμογή προσβάσιμη σε όλους
- Επιστροφή στα κέρδη για τη Stellantis με ισχυρή ώθηση από τη Βόρεια Αμερική
- Πως το κράτος εξαπάτησε τους νέους επιστήμονες, κραυγή απόγνωσης από τον καθηγητή Αριστείδη Χατζή
- Ανοδος κερδών για τη Rolls-Royce και αισθητή αναθεώρηση των ετήσιων στόχων της
- Πέντε χρόνια δυναμικής ανάπτυξης για τη ΔΕΗ blue στην πράσινη μετακίνηση
- Πτώση στα έσοδα του Xbox παρά τις ριζικές αλλαγές στην ηγεσία
- Ενός λεπτού σιγή στην Ολομέλεια της Βουλής για τους αδικοχαμένους πυροσβέστες
- Έγκριση της εταιρίας ΑΛΦΑ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ως Γενικό Εκκαθαριστικό Μέλος για την Αγορά Αξιών
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








