Περισσότερα από 1,2 εκατομμύριο ηλεκτρονικά παράβολα, (e-παράβολο) μέσης μηνιαίας αξίας 10 εκατ. ευρώ, έχουν εκδοθεί στη διάρκεια του τελευταίου δεκάμηνου, ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών.
Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε, τα ηλεκτρονικά παράβολα είναι πλέον διαθέσιμα για άμεση χρήση την ίδια στιγμή, αμέσως μετά την πληρωμή τους από τους πολίτες και τις επιχειρήσεις.
Οι τράπεζες Alpha Bank, ΕΤΕ και Τράπεζα Πειραιώς υποστηρίζουν την άμεση (on-line) πληρωμή του παραβόλου οπότε ο συναλλασσόμενος μπορεί άμεσα να αξιοποιήσει το e-παράβολο στον φορέα στον οποίο έχει εκδοθεί. Σύντομα θα υποστηρίξουν και την on-line πληρωμή και άλλες ελληνικές τράπεζες.
Η άμεση (on-line) πληρωμή έχει ξεκινήσει από τις 5 Νοεμβρίου 2014 και έχουν ήδη πληρωθεί πάνω από 30.000 ηλεκτρονικά παράβολα.
Επιπλέον, οι πολίτες και οι επιχειρήσεις μπορούν να πληρώσουν τα e-παράβολα με τη χρήση πιστωτικής, χρεωστικής ή προπληρωμένης κάρτας και ήδη έχουν πραγματοποιηθεί 67.000 ηλεκτρονικές πληρωμές παραβόλων με τον τρόπο αυτό.
Κατά μέσο όρο, ανά μήνα εκδίδονται περί τα 150.000 ηλεκτρονικά παράβολα με μέσο ύψος πληρωμών 10 εκατ. ευρώ.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Γερμανία: Αντιδράσεις των βιομηχάνων για τους δασμούς Τραμπ
- Εγκριση Ρήτρας διαφυγής: Παράθυρο δημοσιονομικής ευελιξίας για την Ελλάδα
- Ιταλία: Στα 2,3 δισ. ευρώ το κόστος των εισαγωγών από τους δασμούς 30% του Τραμπ
- Λούκα Μόντριτς: Ο 40χρονος Κροάτης, περνάει ιατρικά τη Δευτέρα (14/7) και ανακοινώνεται από τη Μίλαν
- Μητσοτάκης: Η Ελλάδα δεν θα γίνει ξέφραγο αμπέλι
- ΕΕ: “Οχι” στους νέους δασμούς 30% του Τραμπ – Ετοιμάζει αντίποινα αν δεν επιτευχθεί συμφωνία
- YouTube: Ετοιμάζει μέτρα κατά του “AI slop” και του μη αυθεντικού περιεχομένου
- Κολωνάκι: Τζιπ έπεσε σε πεζούς έξω από εστιατόριο – 11 τραυματίες, ένας σοβαρά
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις