"Ελπίζω η Ουκρανία, οι ΗΠΑ, η Ευρώπη και η Ρωσία να βρίσκονται στο τραπέζι"
Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι εξέφρασε την ελπίδα του οι ΗΠΑ και η Ευρώπη να συμμετάσχουν στις όποιες συνομιλίες για τον τερματισμό του πολέμου με τη Ρωσία. Σε κοινή συνέντευξη Τύπου με την πρόεδρο της Μολδαβίας, Μάγια Σάντου, υπογράμμισε πως η παρουσία της Ουκρανίας στις διαπραγματεύσεις είναι κρίσιμη για την επιτυχία τους.
«Ελπίζω η Ουκρανία, οι ΗΠΑ, η Ευρώπη και η Ρωσία να βρίσκονται στο τραπέζι. Η συμμετοχή της Ευρώπης είναι απαραίτητη, καθώς θα γίνουμε μέλη της ΕΕ», δήλωσε, διευκρινίζοντας πως το πλαίσιο των συνομιλιών παραμένει ασαφές.
Ο Ζελένσκι επεσήμανε ότι, παρά τη δέσμευση του Ντόναλντ Τραμπ να λήξει τον πόλεμο μέσα σε 24 ώρες, αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο με τη συμμετοχή της Ουκρανίας. «Η Ρωσία δεν επιθυμεί τον τερματισμό του πολέμου, ενώ η Ουκρανία τον θέλει», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έχει δηλώσει ανοιχτός σε συνομιλίες με τον Τραμπ, αν και υποστήριξε ότι εμποδίζεται από διάταγμα του Ζελένσκι, το οποίο απαγορεύει τις διαπραγματεύσεις με τη ρωσική ηγεσία.
Ο Ζελένσκι τόνισε ότι η απαγόρευση αυτή ήταν αναγκαία για να αποτρέψει τη Μόσχα από το να δημιουργήσει παράλληλους διαύλους επικοινωνίας εντός της Ουκρανίας.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 6-1: Κατέρρευσε με τη συμβολή του Ελβετού διαιτητή
- Έφυγε ο «Νιόνιος», στα 80 του χρόνια
- Ευρώπη και Ουκρανία ετοιμάζουν πρόταση 12 σημείων για τερματισμό του πολέμου
- Ουκρανία: Αυξάνει τις αμυντικές δαπάνες σε νέο ρεκόρ με πάνω από 70 δισ. δολάρια το 2025
- Κυριακούλης: Παρέλευση προθεσμίας για την σύναψη ομολογιακού
- Q&R: Καταβολή τιμήματος 746.662 ευρώ για το 76,19% της Alexander Moore S.A.
- Ευρωπαϊκές αγορές: Θετικά πρόσημα με νέο ιστορικό υψηλό για τον CAC 40
- Πειραιώς: Συνεργασία με την Ουκρανική Activitis για ψηφιακή τράπεζα για αγρότες
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις