Πολιτική

ΑΔΑΕ: Θα ζητήσει από την ΕΥΠ τον πλήρη φάκελο παρακολούθησης του Ανδρουλάκη

Ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ, Χρήστος Ράμμος, με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη κατά την τελευταία συνάντησή τους στα γραφεία της Αρχής

Επανέρχεται η ανεξάρτητη αρχή μετά την πρώτη κατ΄ουσίαν αρνητική απάντηση της υπηρεσίας πληροφοριών

Νέο αίτημα προς την ΕΥΠ για να παραδοθεί η πλήρης αιτιολογία της παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη ετοιμάζεται να καταθέσει η Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) τις επόμενες μέρες.

Σύμφωνα με την εφημερίδα τα «Νέα», η υποβολή του εγγράφου πιθανολογείται ότι θα ακολουθήσει τη συνεδρίαση τα επόμενα 24ωρα της Ολομέλειας της ΑΔΑΕ, η οποία θα συζητήσει τα δεδομένα μετά την πρώτη απάντηση της ΕΥΠ πριν από 15 ημέρες που δεν έδωσε τις πληροφορίες που ζητήθηκαν.

Σύμφωνα με τα «Νέα», η ΑΔΑΕ έχει δύο επιλογές. Είτε να αποδεχτεί την απάντηση της ΕΥΠ ή να ζητήσει τον πλήρη φάκελο για το θέμα. Όπως λένε οι γνωρίζοντες, «αν αποδεχτούμε την απάντηση της ΕΥΠ, είναι σαν να επικροτούμε μια επιλογή που είναι αντίθετη με την απόφαση του ΣτΕ».

Υπενθυμίζεται ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει προαναγγείλει πως αν δεν εφαρμοστεί η απόφαση του ΣτΕ, θα απευθυνθεί και πάλι στη Δικαιοσύνη κάνοντας λόγο για παράβαση καθήκοντος.

Ανδρουλάκης για υποκλοπές – ΕΥΠ: Θα συνεχίσω νομικά αν δεν με ενημερώσουν

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu