Επιχειρήσεις

Aegean: Ισχυρή κερδοφορία στο εννεάμηνο

Σημαντική αύξηση παρουσίασαν τα ενοποιημένα μεγέθη της Aegean το εννεάμηνο του 2014, επηρεαζόμενα θετικά από την επιτυχή επέκταση του δικτύου καθώς και από τις συνέργειες με την Olympic Air.

Τα ενοποιημένα έσοδα ανήλθαν σε €736 εκατ., παρουσιάζοντας αύξηση 10% σε σχέση με τον κύκλο εργασιών των δύο εταιρειών το αντίστοιχο διάστημα του 2013.

Τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε €105,4 εκατ., από €75,9 εκατ., ενώ τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους παρουσίασαν αύξηση 31% και ανήλθαν σε €78,6 εκατ. σε σύγκριση με €60 εκατ. το 2013.

H Αegean και η Olympic Air μετέφεραν 7,9 εκατομμύρια επιβάτες την περίοδο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2014, 14% περισσότερους σε σχέση με το 2013, πετυχαίνοντας μέση πληρότητα της τάξεως του 79%.

Στο δίκτυο εσωτερικού η αύξηση ανήλθε σε 16%, με την αγορά, όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, να ανταποκρίνεται θετικά στους χαμηλότερους προσφερόμενους ναύλους.

Η αύξηση της κίνησης στο δίκτυο εξωτερικού ανήλθε σε 12%, με την κύρια βάση της Αθήνας να παρουσιάζει αύξηση 18%, λόγω της σημαντικής επέκτασης του δικτύου αλλά και της ανάκαμψης του εισερχόμενου τουρισμού στην πρωτεύουσα.

Οι λειτουργικές ταμειακές ροές της εταιρείας βελτιώθηκαν σε €124 εκατ., με αποτέλεσμα τα ταμειακά διαθέσιμα και ισοδύναμα της μητρικής να διαμορφωθούν σε €264 εκατ. την 30.09.2014 παρά την επιστροφή κεφαλαίου που πραγματοποιήθηκε τον Ιούλιο 2014 αλλά και τις σημαντικές προκαταβολές προς την Airbus μετά την πρόσφατη παραγγελία αεροσκαφών, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Ο κ. Δημήτρης Γερογιάννης, Διευθύνων Σύμβουλος, ανέφερε σχετικά:

«Η σταδιακή υλοποίηση των συνεργειών με την Olympic Air, o αποτελεσματικός επανασχεδιασμός του δικτύου που απέφερε βελτιωμένη συνδεσιμότητα υποστηρίζοντας πλέον ολόκληρη τη χώρα, καθώς και η αυξημένη τουριστική ζήτηση συνέβαλαν στα ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Aegean Δημήτρης Γερογιάννης.

Πρόσθεσε πως η θετική πορεία των αποτελεσμάτων επιβεβαιώνει την στρατηγική ανάπτυξης που ακολουθείται και σημειώθηκε παρά τον εντεινόμενο ανταγωνισμό αλλά και με σημαντική κάμψη της αγοράς της Ρωσίας.

Έκανε ακόμη γνωστό πως για το 2015 προγραμματίζεται επένδυση σε νέο στόλο, επέκταση δικτύου και προσθήκη προορισμών σε δέκα νέες χώρες που, όπως είπε, θα αποτελέσουν πηγές προέλευσης για τον ελληνικό τουρισμό.

«Η επέκταση του δικτύου, η ισχυροποίηση των οικονομιών κλίμακας και η περαιτέρω εξέλιξη καινοτόμων υπηρεσιών και προσφορών για τους επιβάτες μας, αποτελούν βασικούς μας στόχους στο δυναμικά αναπτυσσόμενο αλλά και αυξανόμενα ανταγωνιστικό περιβάλλον αερομεταφορών, που διαμορφώνεται στη χώρα μας» κατέληξε.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu