Προκειμένου να διαπραγματευτεί έναν κυβερνητικό συνασπισμό, πιθανότατα με το ÖVP
Ο μέχρι τώρα γενικός γραμματέας του Λαϊκού Κόμματος (ÖVP) Κρίστιαν Στόκερ αναλαμβάνει την ηγεσία του ως μεταβατικός πρόεδρος, μετά την παραίτηση του καγκελάριου Καρλ Νεχάμερ.
Ο απερχόμενος καγκελάριος και αρχηγός του ÖVP μετέβει στον ομοσπονδιακό πρόεδρο Αλεξάντερ Φαν ντερ Μπέλεν, προκειμένου να τον ενημερώσει επισήμως για την αποτυχία των διαπραγματεύσεων για τον σχηματισμό κυβέρνησης και για τις αποφάσεις του.
Σύμφωνα με πληροφορίες των αυστριακών ΜΜΕ, οι συνομιλίες με το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPÖ) ναυάγησαν όταν παρενέβη η «οικονομική πτέρυγα» του Λαϊκού Κόμματος και διατύπωσε απαιτήσεις οι οποίες δεν ήταν εφικτό να ικανοποιηθούν.
Ως πιθανότερο σενάριο μετά τις χθεσινές εξελίξεις προβάλλει τώρα η ανάθεση διερευνητικής εντολής στον νικητή των εκλογών Χέρμπερτ Κικλ του ακροδεξιού Κόμματος της Ελευθερίας (FPÖ), προκειμένου να διαπραγματευτεί έναν κυβερνητικό συνασπισμό, πιθανότατα με το ÖVP.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Χρηματιστήριο Αθηνών: Θετικό ξεκίνημα με οδηγό τις τράπεζες και πρεμιέρα για Star Bulk
- Αλλαγές δρομολογίων σε τρεις κεντρικούς σταθμούς της Γραμμής 3 του Μετρό λόγω έργων
- Θετικό πρόσημο στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με το βλέμμα στις κεντρικές τράπεζες
- Ντεμπούτο για Star Bulk και κέρδη με το καλημέρα για τους επενδυτές
- Revolut: Αίτηση για τραπεζική άδεια στην Ελβετία
- Manpower: Περισσότερες ευκαιρίες για νέους επαγγελματίες, αλλά η εμπειρία παραμένει ζητούμενο
- Zakcret: Νέα γραφεία μετά τη φωτιά
- Εuropa League: Πρεμιέρα για τον Ολυμπιακό με στόχο τη νίκη απέναντι στη Γιαγκελόνια (22:00)
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








