Θετικές επιδόσεις για Αττική και Εγνατία Οδό, άνοδος στην Κεντρική Οδό και μικρή υποχώρηση στη Νέα Οδό
Η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ανακοίνωσε τα στοιχεία κυκλοφορίας για τους βασικούς αυτοκινητοδρόμους που διαχειρίζεται κατά το πρώτο εξάμηνο του 2026, καταγράφοντας συνολικά θετική εικόνα στην κίνηση των οχημάτων. Σύμφωνα με τα στοιχεία, η Αττική Οδός σημείωσε αύξηση της μέσης ημερήσιας κυκλοφορίας 2,4% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2025, με τον μέσο ημερήσιο αριθμό διελεύσεων να ανέρχεται σε περίπου 290.775 οχήματα. Αντίστοιχα, η Εγνατία Οδός κατέγραψε αύξηση 2,9%, φτάνοντας τις 219.459 ημερήσιες διελεύσεις.
θετική ήταν και η πορεία της Κεντρικής Οδού, όπου η μέση ημερήσια κυκλοφορία αυξήθηκε 3,5%, στις 43.695 διελεύσεις.
Αντίθετα, η Νέα Οδός αποτέλεσε τη μοναδική εξαίρεση, παρουσιάζοντας μικρή ετήσια μείωση της τάξης του 2,1%, με τον μέσο ημερήσιο αριθμό διελεύσεων να διαμορφώνεται στις 117.869.
Η εταιρεία επισημαίνει ότι τα στοιχεία του πρώτου εξαμήνου επηρεάστηκαν από έκτακτους παράγοντες. Συγκεκριμένα, οι αγροτικές κινητοποιήσεις του Ιανουαρίου επηρέασαν την κυκλοφορία στην Εγνατία Οδό, τη Νέα Οδό και την Κεντρική Οδό, ενώ στην Εγνατία συνεχίζονται εργασίες αναβάθμισης και αποκατάστασης στο πλαίσιο της σύμβασης παραχώρησης, γεγονός που επίσης επηρέασε τη ροή της κυκλοφορίας. Παρά τις συνθήκες αυτές, οι περισσότεροι αυτοκινητόδρομοι διατήρησαν ανοδική πορεία, υποδηλώνοντας ανθεκτική ζήτηση για τις οδικές μετακινήσεις.
Τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου επιβεβαιώνουν τη σταθερή δυναμική του χαρτοφυλακίου παραχωρήσεων της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, με την Αττική Οδό να εξακολουθεί να αποτελεί τον αυτοκινητόδρομο με τη μεγαλύτερη κυκλοφορία και την Κεντρική Οδό να παρουσιάζει τον υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης σε ετήσια βάση.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Χάπια αδυνατίσματος: Πώς η μακροχρόνια χρήση γίνεται «χρυσωρυχείο» για τις φαρμακευτικές
- Σουηδία: Εκλογικό θρίλερ με διαφορά 0,3 μονάδων – Η ακροδεξιά διεκδικεί για πρώτη φορά υπουργεία
- CEO της Anthropic: «Να επιβραδύνουμε την AI» – Ο κίνδυνος να χάσουμε τον έλεγχο
- Ιράν και ΗΑΕ βρίσκουν κοινό έδαφος στη σύνοδο των BRICS
- Οι Χούθι απειλούν τη στρατηγική πύλη της Ερυθράς Θάλασσας
- Σαουδική Αραβία: Κλείνει ο κρίσιμος πετρελαιαγωγός East-West μετά από επίθεση με drones
- Oracle: Τα 664 δισ. δολάρια που ενθουσίασαν τους αναλυτές – Τι βλέπει τώρα η Wall Street
- WSJ: Κινεζικές δορυφορικές εικόνες φέρεται να βοήθησαν το Ιράν στο χτύπημα που σκότωσε 3 Αμερικανούς
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








