Η Μάλτα κατέγραψε την μεγαλύτερη αύξηση 45,8% τον Ιούνιο, σύμφωνα με την Eurostat - Αύξηση περίπου 19% καταγράφεται στην Ελλάδα
Κατά το β΄τρίμηνο του 2024, οι επισκέπτες πέρασαν 208,8 εκατομμύρια διανυκτερεύσεις σε καταλύματα βραχυπρόθεσμης ενοικίασης στην ΕΕ , με κράτηση μέσω Airbnb, Booking, Expedia Group ή TripAdvisor. Αυτό αντιστοιχεί σε αύξηση 16,2% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2023, σύμφωνα με την Eurostat.
Τον Απρίλιο του 2024, 53,5 εκατομμύρια διανυκτερεύσεις δαπανήθηκαν σε καταλύματα με κράτηση μέσω διαδικτυακών πλατφορμών, σημειώνοντας ελαφρά μείωση 1,8% σε σύγκριση με τον Απρίλιο του 2023. Ωστόσο, ο Μάιος κατέγραψε αύξηση με 73,0 εκατομμύρια διανυκτερεύσεις μέσω πλατφορμών (+31,7% σε σύγκριση με τον Μάιο του 2023) καθώς και τον Ιούνιο, με 82,3 εκατ. (+17,8% σε σύγκριση με τον Ιούνιο του 2023).
H Eλλάδα βρέθηκε στην δέκατη θέση της σχετικής ευρωπαϊκής κατάταξης της Eurostat με αύξηση περίπου 19% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Η Μάλτα προηγείται με άνοδο 45,8% τον Ιούνιο
Όλες οι χώρες της ΕΕ κατέγραψαν αύξηση στον αριθμό των διανυκτερεύσεων που κρατήθηκαν μέσω διαδικτυακών πλατφορμών τον Ιούνιο του 2024. Οι μεγαλύτερες αυξήσεις καταγράφηκαν στη Μάλτα (+45,8% σε σύγκριση με τον Ιούνιο του 2023), στη Λιθουανία (+28,1%) και στη Σουηδία (+27,4%).
Αντίθετα, μέτριες αυξήσεις καταγράφηκαν στο Βέλγιο (+2,6%), στην Ολλανδία (+3,3%) και στη Σλοβενία (+6,0%).

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Θεσσαλονίκη: Ανοιχτές οι μπάρες μέχρι τις 15.00 στα διόδια Ωραιοκάστρου
- Σήκωσαν τις μπάρες στα διόδια Δροσοχωρίου από και προς Ιωάννινα
- Επιβεβαιώνει ο Δήμας πιθανές αξιώσεις αποζημιώσεων από άνοιγμα διοδίων και μπλόκα
- Αλλαγή στάσης από Τσιάρα: Ικανοποιείται το αφορολόγητο στη μάνικα, στο τραπέζι το μειωμένο ρεύμα
- Υποκλοπές και «δικαιοσύνη» δύο έννοιες αντίθετες
- Γκιουλέρ κατά Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ
- Τι γίνεται με τις νέες ταυτότητες και τα ραντεβού – Ημερομηνία ορόσημο για τις μετακινήσεις εντός ΕΕ
- ΕΣΠΑ στην Ήπειρο για Καινοτομία: 2 εκατ. ευρώ για νέες startups και spin-off – Πότε ανοίγουν οι αιτήσεις
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








