Ο Όμιλος Ελλάκτωρ μέσω της θυγατρικής του ΑΚΤΩΡ ανέλαβε επίσημα την υλοποίηση φράγματος αρχικής αξίας 103 εκατ. ευρώ που δημοπρατήθηκε από το υπουργείο υποδομών και μεταφορών.
_x000D_
Πρόκειται για το φράγμα Τσικνιά στη Λέσβο που δημοπρατήθηκε στα τέλη του περασμένου Ιανουαρίου και η ΑΚΤΩΡ ήρθε αντιμέτωπη με την Intrakat με τη θυγατρική του ομίλου Ελλάκτωρ να επικρατεί με έκπτωση 1,48% επί του αρχικού κόστους του έργου, ενώ η Intrakat έδωσε έκπτωση 1%.
_x000D_
Σημειωτέον ότι η Intrakat έχει συμφωνήσει την εξαγορά της Άκτωρ από τον όμιλο Ελλάκτωρ, οπότε και το έργο θα μπει στο δικό της πορτοφόλιο.
_x000D_
Το προς υπογραφή πλέον έργο αφορά στην κατασκευή ενός αυτοτελούς και λειτουργικά ανεξάρτητου συστήματος υδροδότησης με πόσιμο νερό της πόλης της Μυτιλήνης και των οικισμών Καλλονής και Αγ. Παρασκευής της νήσου Λέσβου, από το φράγμα Τσικνιά.
_x000D_
H συνολική διάρκεια του έργου ανέρχεται στους 60 μήνες από την υπογραφή της σχετικής σύμβασης με τους 36 εξ αυτών να αφορούν την κατασκευή και τους υπόλοιπους 24 τη λειτουργία και τη συντήρηση του φράγματος. Αναλυτικότερα, η ΑΚΤΩΡ καλείται να αναλάβει την κατασκευή ενός υδροδοτικού συστήματος με 24.000m3 /ημ. πόσιμου νερού.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΗΠΑ: Μικρή υποχώρηση του εμπορικού ελλείμματος τον Σεπτέμβριο – Σε ιστορικό υψηλό οι εισαγωγές
- Από το Ιράν έως το παγκόσμιο εμπόριο: Πώς το «μπλε κύμα» των Δημοκρατικών στις ΗΠΑ ανατρέπει τις διεθνείς ισορροπίες
- Τέλη κυκλοφορίας 2027: Ποιοι πληρώνουν και πόσα, ποιες οι νέες προθεσμίες και τα πρόστιμα
- ΕΚΤ: Προ των πυλών αύξηση επιτοκίων τον Δεκέμβριο μετά την εκτίναξη σε υψηλό τριετίας του πληθωρισμού
- TP Greece: Νέα διοικητική δομή με επικεφαλής τη Charlotte Foucteau
- Δημοσιονομικό Συμβούλιο: Ανάπτυξη 2% το 2027, αλλά με «αγκάθια» την ακρίβεια, τις επενδύσεις και το Ταμείο Ανάκαμψης
- Η McDonald’s συγκράτησε την πτώση στο 0,2% στις ΗΠΑ
- Κρεμλίνο για εκλογές ΗΠΑ: Ελπίζουμε ότι δεν θα επηρεάσουν τις «ειρηνευτικές προσπάθειες» του Τραμπ
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








