Σύμφωνα με το Oda TV, η επίσκεψη του Τούρκου προέδρου ακυρώθηκε
Τουρκικό κανάλι μετέδωσε ότι ματαιώθηκε η επίσκεψη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις ΗΠΑ, η οποία είχε προγραμματιστεί για τις 9 Μαΐου. Ο Τούρκος πρόεδρος είχε προσκληθεί από τον Τζο Μπάιντεν, προκειμένου να συζητηθούν κρίσιμα θέματα όπως τον πόλεμο στη Γάζα, οικονομικά και αμυντικά ζητήματα.
Σύμφωνα με το Oda TV, η επίσκεψη του Τούρκου προέδρου ακυρώθηκε, καθώς η Βουλή των Αντιπροσώπων στις ΗΠΑ επικύρωσε το νομοσχέδιο που δίνει πακέτο βοήθειας ύψους 26 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο Ισραήλ.
Η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, όπου οι Ρεπουμπλικανοί έχουν την πλειοψηφία, ενέκρινε νομοσχέδιο ύψους 95 δισεκατομμυρίων δολαρίων με βοήθεια από το Ισραήλ και την Ταϊβάν, τερματίζοντας έτσι ένα 6μηνο πολιτικό αδιέξοδο, την ώρα που τα αποθέματα της Ουκρανίας ήταν έτοιμα να εξατμιστούν στον πόλεμό της κατά της Ρωσίας
Το πακέτο των 95 δισεκατομμυρίων δολαρίων, που εγκρίθηκε από τη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, όπου πλειοψηφούν οι Ρεπουμπλικάνοι, περιλαμβάνει 61 δισεκατομμύρια δολάρια για βοήθεια προς την Ουκρανία, 26 δισεκατομμύρια δολάρια για το Ισραήλ και 8 δισεκατομμύρια δολάρια για την ασφάλεια της περιοχής του Ινδο-Ειρηνικού (Ταϊβάν).
Από το πακέτο των 26 δισεκατομμυρίων δολαρίων που διατίθεται στο Ισραήλ προβλέπεται ότι 9 δισεκατομμύρια δολάρια θα διατεθούν για ανθρωπιστική βοήθεια που θα χρησιμοποιηθεί σε διάφορες εμπόλεμες ζώνες, συμπεριλαμβανομένης της Γάζας.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Το 65,5% των απασχολούμενων στην ΕΕ το 2025, ήταν νέοι 20 με 29 ετών – Το 56,2% στην Ελλάδα
- Η Microsoft ανασχεδιάζει το Teams για να μειώσει τα τυχαία “Raise Hand”
- Eurostat: Πήραν φωτιά 12,9% οι τιμές των καυσίμων στην ΕΕ τον Μάρτιο, λόγω πολέμου στο Ιράν – Στο +11,4% στην Ελλάδα
- Δωρεές Εξοπλισμού στο Λαϊκό Νοσοκομείο και το ΕΚΑΒ από την Τράπεζα Πειραιώς
- Πάνω από 1.070 παραβάσεις την 42η εβδομάδα της εκστρατείας “Μηδενική ανοχή στη μη χρήση κράνους”
- Lidl House Athens: Ενα οικοσύστημα εκπαίδευσης, εμπειρίας και βιωσιμότητας στην καρδιά της Αθήνας
- ΜΠΗΤΡΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΗ Α.Ε. - ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ
- ΕΛΣΤΑΤ: Μικρή αλλά σταθερή αύξηση σε αφίξεις (+2,4%) και διανυκτερεύσεις (+1,7%) το Φεβρουάριο
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








