Διεθνή

Ακυρώθηκε η επίσκεψη του Ταγίπ Ερντογάν στις ΗΠΑ;

Σύμφωνα με το Oda TV, η επίσκεψη του Τούρκου προέδρου ακυρώθηκε

Τουρκικό κανάλι μετέδωσε ότι ματαιώθηκε η επίσκεψη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις ΗΠΑ, η οποία είχε προγραμματιστεί για τις 9 Μαΐου. Ο Τούρκος πρόεδρος είχε προσκληθεί από τον Τζο Μπάιντεν, προκειμένου να συζητηθούν κρίσιμα θέματα όπως τον πόλεμο στη Γάζα, οικονομικά και αμυντικά ζητήματα.

Σύμφωνα με το Oda TV, η επίσκεψη του Τούρκου προέδρου ακυρώθηκε, καθώς η Βουλή των Αντιπροσώπων στις ΗΠΑ επικύρωσε το νομοσχέδιο που δίνει πακέτο βοήθειας ύψους 26 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο Ισραήλ.

Η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, όπου οι Ρεπουμπλικανοί έχουν την πλειοψηφία, ενέκρινε νομοσχέδιο ύψους 95 δισεκατομμυρίων δολαρίων με βοήθεια από το Ισραήλ και την Ταϊβάν, τερματίζοντας έτσι ένα 6μηνο πολιτικό αδιέξοδο, την ώρα που τα αποθέματα της Ουκρανίας ήταν έτοιμα να εξατμιστούν στον πόλεμό της κατά της Ρωσίας

Το πακέτο των 95 δισεκατομμυρίων δολαρίων, που εγκρίθηκε από τη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, όπου πλειοψηφούν οι Ρεπουμπλικάνοι, περιλαμβάνει 61 δισεκατομμύρια δολάρια για βοήθεια προς την Ουκρανία, 26 δισεκατομμύρια δολάρια για το Ισραήλ και 8 δισεκατομμύρια δολάρια για την ασφάλεια της περιοχής του Ινδο-Ειρηνικού (Ταϊβάν).

Από το πακέτο των 26 δισεκατομμυρίων δολαρίων που διατίθεται στο Ισραήλ προβλέπεται ότι 9 δισεκατομμύρια δολάρια θα διατεθούν για ανθρωπιστική βοήθεια που θα χρησιμοποιηθεί σε διάφορες εμπόλεμες ζώνες, συμπεριλαμβανομένης της Γάζας.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu