Επιχειρήσεις

Αλουμύλ: Συρρίκνωση προ φόρων ζημιών στο 9μηνο

Μείωση των πωλήσεων, αλλά σημαντική ενίσχυση των κερδών EBITDA και συρρίκνωση των προ φόρων ζημιών εμφάνισε ο όμιλος Αλουμύλ στο εννεάμηνο του 2014.

Συγκεκριμένα, οι πωλήσεις υποχώρησαν κατά 3% στα 124,4 εκατ. ευρώ, κυρίως εξαιτίας της παρατεταμένης ύφεσης και της κατάρρευσης της αγοράς φωτοβολταϊκών συστημάτων στο εσωτερικό.

Αντίθετα, το μικτό κέρδος αυξήθηκε κατά 9,0% περίπου στα 24,6 εκατ. ευρώ, ενώ τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) παρουσίασαν σημαντική άλμα 119% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα και διαμορφώθηκαν στα 8,1 εκατ. ευρώ περίπου.

Οι προ φόρων ζημιές συρρικνώθηκαν κατά 37% στα 7,3 εκατ. ευρώ.

Όσον αφορά στα αποτελέσματα της μητρικής, οι πωλήσεις στο εννεάμηνο του 2014 μειώθηκαν κατά 14% περίπου στα 77,9 εκατ. ευρώ. Το μικτό κέρδος αυξήθηκε κατά 3,0% περίπου στα 9,6 εκατ. ευρώ, ενώ τα κέρδη EBITDA αυξήθηκαν κατά 728% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα και διαμορφώθηκαν στα 1,1 εκατ. ευρώ.

Οι ζημιές προ φόρων μειώθηκαν στα 7,0 εκατ. περίπου από 11,6 εκατ. ευρώ το εννεάμηνο του 2013.

Σύμφωνα με την Αλουμύλ, η αύξηση του μικτού κέρδους και των EBITDA και η σημαντική μείωση των ζημιών οφείλεται στις συντονισμένες προσπάθειες της διοίκησης για την αναδιάρθρωση του ομίλου και τον εξορθολογισμό του τρόπου λειτουργίας του.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Επιχειρήσεις

close menu