Ενισχύσεις και φοροαπαλλαγές 150 εκατ. ευρώ
Προκηρύχθηκε το δεύτερο καθεστώς του νέου Αναπτυξιακού Νόμου -που ψηφίστηκε στις 28 Μαΐου 2025- για τις «Περιοχές Ειδικής Ενίσχυσης», με προϋπολογισμό 150 εκατομμύρια ευρώ: 75 εκατ. ευρώ σε επιδοτήσεις και 75 εκατ. σε φοροαπαλλαγές.
Όπως αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης:
– Αφορά παραμεθόριους νομούς και περιοχές με εισόδημα κάτω του 70% του εθνικού μέσου όρου και καλύπτει μικρά παραμεθόρια νησιά.
– Η υποβολή των αιτήσεων για τα επενδυτικά σχέδια ξεκινά την 1η Ιουλίου και θα διαρκέσει έως και την 10η Σεπτεμβρίου.
Υπενθυμίζεται ότι έχει προκηρυχθεί και το πρώτο καθεστώς, που αφορά στη μεταποίηση, επίσης με προϋπολογισμό 150 εκατ. ευρώ.
«Η υλοποίηση του Αναπτυξιακού Νόμου εξελίσσεται σύμφωνα με τον σχεδιασμό και όσα έχουν ανακοινωθεί από τον υπουργό Ανάπτυξης, Τάκη Θεοδωρικάκο, στη Βουλή, στο πλαίσιο του παραγωγικού μετασχηματισμού της οικονομίας μας» όπως υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Πέμπτο μπαμ από Παναθηναϊκό: Στα πράσινα και ο Σιλβέν Φρανσίσκο
- Τραγωδία στα πύρινα μέτωπα: Τρεις νεκροί πυροσβέστες σε Κρήτη και Πελοπόννησο
- Πτωτικά οι ευρωπαϊκές αγορές με φόντο τη Μέση Ανατολή – Εξαίρεση το Λονδίνο
- CAPITAL CLEAN ENERGY CARRIERS CORP. - Οικονομική κατάσταση CAPITAL CLEAN ENERGY CARRIERS CORP. (2026,Εξαμηνιαία,Ενοποιημένη)
- Φωτιά στο Ρέθυμνο με δύο πυροσβέστες νεκρούς – Εκκενώσεις χωριών, απεγκλωβισμοί δια θαλάσσης – Κι άλλος στο Γύθειο
- Εκρήξεις στο λιμάνι της Νταμιέτα στην Αίγυπτο – Πληροφορίες για επίθεση με drone
- Στο Υπουργικό η στρατηγική για τα ύδατα, η αγορά ηλεκτρικής ενέργειας και τα σχέδια για την πυρηνική ενέργεια
- Στο αναπτυξιακό πρόγραμμα 2026-2030 το ThessINTEC με χρηματοδότηση 30,3 εκατ. ευρώ
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








