Διεθνή

Ανατροπή: Πρώτο το νέο λαϊκό μέτωπο του Μελανσόν

Σύμφωνα με τα πρώτα επίσημα exit polls, τρίτο το κόμμα της Λεπέν

Ανατροπή στο πολιτικό σκηνικό στη Γαλλία δείχνει η πρώτη εκτίμηση ψήφου που φέρνει στην πρώτη θέση την αριστερή συμμαχία, το Νέο Λαϊκό Μέτωπο του Ζαν Λυκ Μελανσόν. Στη δεύτερη θέση έρχεται το κόμμα του Γάλλου προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν ενώ το κόμμα της Μαρίν Λεπέν σημειώνει μεγάλες απώλειες και φαίνεται να καταλαμβάνει την τρίτη θέση.

Εθνικός Συναγερμός (Μαρίν Λεπέν): 132 – 152 έδρες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γαλλία – Εκλογές: Ιστορικό ρεκόρ συμμετοχής 59,7% έως τις 18:00

Οι κάλπες κλείνουν στις 21.00 ώρα Ελλάδος

Νέο Λαϊκό Μέτωπο (Ζαν-Λυκ Μελανσόν): 172 – 192 έδρες

Μαζί (Εμανουέλ Μακρόν): 150 – 170 έδρες

Μέλανσον: Αρνούμαστε να συμμετάσχουμε σε διαπραγματεύσεις με το κόμμα του Γάλλου Προέδρου. Εδώ και 7 χρόνια αγωνιστήκαμε ενάντια στην κυβέρνησή του

Αμέσως μετά τα exit polls ο Μελανσόν δήλωσε ότι το μήνυμα της ψηφοφορίας είναι μια ξεκάθαρη ήττα για τον Μακρόν. Ζητά να φύγει ο πρωθυπουργός Γκαμπριέλ Αταλ και ο Πρόεδρος να καλέσει το Νέο Λαϊκό Μέτωπο να κυβερνήσει. Αυτό βέβαια, θα είναι δύσκολο, δεδομένου ότι μόνο του δεν θα έχει απόλυτη πλειοψηφία.

Ο Μελανσόν είπε επίσης ότι η κυβέρνηση του Νέου Λαϊκού Μετώπου θα εφαρμόσει το πρόγραμμά της και τίποτα άλλο εκτός από το πρόγραμμα, καθώς αρνείται οποιαδήποτε διαπραγμάτευση με το κόμμα του Μακρόν ή οποιονδήποτε συνδυασμό.

Και πάλι, σημειώνουν τα διεθνή ΜΜΕ είναι ένα δύσκολο αίτημα καθώς η αριστερά δεν έχει απόλυτη πλειοψηφία. Αλλά θεωρητικά θα σήμαινε κάποιες ανατρεπτικές αλλαγές της οικονομικής πολιτικής: Αναίρεση της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος. αύξηση του κατώτατου μισθού· και πάγωμα των τιμών ορισμένων βασικών καταναλωτικών προϊόντων.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu