«Έχουμε δηλώσει επανειλημμένα ότι παραμένουμε ανοιχτοί σε επαφές», είπε ο Πεσκόφ
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν είναι ανοιχτός σε διάλογο με τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς, δήλωσε την Κυριακή ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, σύμφωνα με το Interfax .
«Έχουμε δηλώσει επανειλημμένα ότι παραμένουμε ανοιχτοί σε επαφές», είπε ο Πεσκόφ, σημειώνοντας ωστόσο ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν υπάρξει προτάσεις από τη Γερμανία για τηλεφωνική συνομιλία.
Έτσι ο Πεσκόφ απάντησε σε δήλωση της επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας, Ανναλένα Μπάερμποκ, την Παρασκευή, σύμφωνα με την οποία ο Βλαντιμίρ Πούτιν δεν θέλει πλέον ούτε να μιλάει στο τηλέφωνο με τo Γερμανό καγκελάριο.
Πρόσφατα, σημειώνει το dpa, ο Σολτς τόνισε ότι πρέπει να διερευνηθούν οι δυνατότητες επίτευξης ειρήνης και να κυκλοφορήσουν πληροφορίες σχετικά με τον προγραμματισμό μιας τηλεφωνικής συνομιλίας μεταξύ της καγκελαρίου και του ηγέτη του Κρεμλίνου.
Στις αρχές Οκτωβρίου, ο Πεσκόφ διαβεβαίωσε ότι ο Πούτιν είναι ανοιχτός σε διάλογο, αν και, όπως είπε, οι σχέσεις μεταξύ Μόσχας και Βερολίνου είναι πρακτικά στο χαμηλότερο επίπεδο, όχι εξ αιτίας της Ρωσίας. «Επιφανειακά δεν είναι κοινά ζητήματα», πρόσθεσε.
Η τελευταία συνομιλία Σολτς – Πούτιν χρονολογείται από τον Δεκέμβριο του 2022, όταν ο πρώτος ζήτησε μια διπλωματική λύση και την απόσυρση των ρωσικών στρατευμάτων από την Ουκρανία.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Intralot: Νέες αγορές μετοχών από τον Σωκράτη Κόκκαλη
- Ανοδικές τάσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια
- Σκληραίνουν τη στάση τους οι αγρότες της Θεσσαλονίκης – Αποφασισμένοι να παραμείνουν στα μπλόκα
- Βρυξέλλες: Στη Σύνοδο Κορυφής ο Κυριάκος Μητσοτάκης
- Κρίσιμη Σύνοδος Κορυφής στις Βρυξέλλες για τα παγωμένα ρώσικα κεφάλαια μέσω αντιδράσεων
- Παναμάς: Ρεκόρ εσόδων από τη Διώρυγα, στα 2,9 δισ. δολάρια το 2025
- Ροστόφ: Τρεις νεκροί από επίθεση ουκρανικών drones σε πλοίο στο λιμάνι
- Metlen: Σύμβαση με τη γερμανική KNDS για κατασκευή τμημάτων 200 LEOPARD 2A8
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








