Αφορά τη θεραπεία πρώτης γραμμής για ενήλικες με τοπικά προχωρημένο ή μεταστατικό καρκίνο της χολής
Η AstraZeneca ανακοίνωσε την Τρίτη 14 Νοεμβρίου, ότι η Εθνικός Οργανισμός Διοίκησης Ιατρικών Προϊόντων της Κίνας ενέκρινε τη χρήση του Imfinzi συν χημειοθεραπεία ως θεραπεία πρώτης γραμμής για ενήλικες με τοπικά προχωρημένο ή μεταστατικό καρκίνο της χολής.
Ο καρκίνος των χοληφόρων πόρων είναι μια σπάνια και επιθετική μορφή καρκίνου που προσβάλλει και τη χοληδόχο κύστη. Υπάρχουν 211.000 νέοι ασθενείς που διαγιγνώσκονται με την πάθηση αυτή ετησίως, ενώ ένας στους πέντε ασθενείς διαγιγνώσκεται στην Κίνα.
Η έγκριση υποστηρίζεται από τα αποτελέσματα της μελέτης Topaz-1 σε προχωρημένο στάδιο, στην οποία η συνδυαστική θεραπεία μείωσε τον κίνδυνο θανάτου κατά 20% και κατέδειξε μέση συνολική επιβίωση 12,8 μηνών. Η θετική κανονιστική απόφαση βασίζεται επίσης σε δεδομένα από μια προκαθορισμένη διερευνητική ανάλυση που αφορούσε μια πρόσθετη ομάδα ασθενών στην Κίνα.
Το Imfinzi σε συνδυασμό με χημειοθεραπεία έχει ήδη εγκριθεί για την ίδια ένδειξη στις ΗΠΑ, την Ευρωπαϊκή Ένωση, την Ιαπωνία και άλλες χώρες.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΛΑΝΑΚΑΜ: Αλμα 70% στο EBITDA του ομίλου που άγγιξε τα 1,27 εκατ. ευρώ το 2025
- Τράπεζα της Αγγλίας: Κράτησε αμετάβλητα στο 3,75% τα επιτόκια
- Παρατείνεται η προθεσμία για τις αιτήσεις χρήσης αιγιαλού και παραλίας
- Π. Φαρμάκης: Από την Coca Cola HBC, νέος Sales Director Adria & Aegean στη Miele
- Καφούνης για 4ήμερη εργασία – πρόταση ΠΑΣΟΚ: Δεν αντέχει νέα βάρη το ελληνικό εμπόριο
- O Aχιλλέας Κωνσταντακόπουλος (Ensofi), αναγορεύεται επίτιμος διδάκτωρ του Παν. Πειραιά
- Στην Κομισιόν ο Μεσοπρόθεσμος Προϋπολογισμός: Στο 3,2% πληθωρισμός και 2% ανάπτυξη για φέτος
- Eurostat: Το 27,5% του πληθυσμού της Ελλάδας σε κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού το 2025
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








