Στην Συνάντηση θα συμμετάσχει ο Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης
Στη Βαρσοβία διεξάγεται άτυπη συνάντηση των 27 Υπουργών Εξωτερικών με κύρια θέματα στην ατζέντα τον πόλεμο στην Ουκρανία και τις σχέσεις ΕΕ-ΗΠΑ.
Σήμερα είναι η επέτειος 80 χρόνων από την ήττα της ναζιστικής Γερμανίας και στην Βαρσοβία πραγματοποιείται από χθες η άτυπη συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ (η Πολωνία έχει την Προεδρία της ΕΕ για αυτό το εξάμηνο) με κορυφαία θέματα ο πόλεμος στην Ουκρανία και οι σχέσεις ΕΕ-ΗΠΑ.
Στην Συνάντηση θα συμμετάσχει ο Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης καθώς και στο άτυπο γεύμα των Υπουργών Εξωτερικών στο οποίο έχουν προσκληθεί οι Υπουργοί Εξωτερικών χωρών υποψηφίων προς ένταξη.
Μεταξύ των υποψηφίων χωρών είναι η Τουρκία και οι χώρες των Δυτικών Βαλκανίων.
Υπενθυμίζεται ότι χθες το Ευρωκοινοβούλιο στην ετήσια έκθεση του για την Τουρκία τονίζει ότι ολοένα αυξάνεται το χάσμα της Άγκυρας από τις αξίες και τα συμφέροντα της ΕΕ.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΕΦΚΑ: Στα 1.376 ευρώ ο μέσος μισθός τον Μάρτιο στις επιχειρήσεις, αυξημένος 5,53% από πέρυσι
- ΔΥΠΑ: Στα Ιωάννινα η 47η “Ημέρα Καριέρας” το Σάββατο 8 Νοεμβρίου
- Τακαϊτσι: Να φτάσουν σε νέα ύψη οι σχέσεις Ιαπωνίας – ΗΠΑ
- Χάρης Δούκας: Προσφεύγει στη Δικαιοσύνη για την καθαριότητα στον Άγνωστο Στρατιώτη
- Ελβετία: Επιφυλακτική η πρόεδρος περί συμφωνίας δασμών με ΗΠΑ εντός του έτους
- Λευκός Οίκος: Επιβεβαιώνει συνάντηση Τραμπ με Σι Τζινπίνγκ στη Νότια Κορέα
- ΕΛΣΤΑΤ: Μειώθηκαν 20,6% τα φορτία εμπορευμάτων που διακινήθηκαν με φορτηγά το 2024
- Ρομποτικό σύστημα καθαρισμού στο νοσοκομείο «Αττικόν»
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








