Κάλεσε τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους να επαναξιολογήσουν το σύνολο του πακέτου των μέτρων που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός
Μόνο μέσα από τον διάλογο επιλύονται τα προβλήματα και όχι μέσα από το κλείσιμο των δρόμων, ανέφερε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΣΚΑΪ».
Μεταξύ άλλων, ο κ. Αυγενάκης απηύθυνε επίσημη πρόσκληση προς το Συντονιστικό των αγροτών που βρίσκονται στα μπλόκα να σχηματίσουν αντιπροσωπεία από 20 άτομα και να έλθουν, ακόμα και σήμερα ή αύριο, στο υπουργείο και να πραγματοποιήσουν συνάντηση μαζί του.
Δεσμεύθηκε για την ένταξη των επιλαχόντων των «Σχεδίων Βελτίωσης» στο πρόγραμμα, ενώ υπογράμμισε ότι θα στηρίξει το αίτημά για ρύθμιση των χρεών που έχουν προς τον ΔΕΔΔΗΕ.
Μιλώντας για το 3% των παραγωγών που δεν έχουν πάρει προκαταβολές αποζημιώσεων για καλλιέργειες όπως σταφύλια και ροδάκινα, ανακοίνωσε ότι θα πληρωθούν την επόμενη εβδομάδα.
Παράλληλα ο κ. Αυγενάκης στις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στην Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) τόνισε ότι αυτές εντοπίζονται στα οικολογικά σχήματα σημειώνοντας ότι είναι λάθος της ΕΕ να δίνει περισσότερο βάρος στο περιβάλλον και να το διαφοροποιεί από την αγροτική παραγωγή.
Τέλος, κάλεσε τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους να επαναξιολογήσουν το σύνολο του πακέτου των μέτρων που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ο Βιτσέντζο Μοντέλα βλέπει περιθώρια ανάκαμψης για την Τουρκία μετά το σοκ της πρεμιέρας
- Ατύχημα στο Ράλλυ Δωδώνης καθώς αγωνιστικό αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε θεατές
- Μεγάλη πορεία 50.000 διαδηλωτών στη Γενεύη για τη σύνοδο των G7
- Σκληρή επίθεση ΠΑΣΟΚ σε Γεωργιάδη για τη δημόσια υγεία
- Τέλος τα έργα στη Γραμμή 2 του Μετρό, σκυτάλη στη Γραμμή 3
- Ουκρανικό σφυροκόπημα με drones σε πετρελαϊκή εγκατάσταση και εργοστάσιο χημικών στη Ρωσία
- Εκτός της λίστας των διμερών συναντήσεων του Τραμπ στην G7 ο Ζελένσκι
- Στα ύψη η τιμή της NVIDIA RTX PRO 6000 Blackwell λόγω ΑΙ και των ελλείψεων μνήμης
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








