Οι "πράσινοι" ψάχνουν πάση θυσία την ισοφάριση για να μην βρεθούν με την πλάτη στον τοίχο, ενώ οι "ερυθρόλευκοι" στοχεύουν στο 2-0
Το δεύτερο παιχνίδι της σειράς των τελικών του ελληνικού πρωταθλήματος διεξάγεται το βράδυ της Παρασκευής (21:00) στο Telekom Center, με τον Παναθηναϊκό να υποδέχεται τον Ολυμπιακό σε ένα ματς που μπορεί να αποδειχθεί καθοριστικό για την εξέλιξη της μάχης του τίτλου.
Οι «ερυθρόλευκοι» προηγούνται με 1-0 στις νίκες μετά το δύσκολο αλλά πολύτιμο 82-76 στο ΣΕΦ και ταξιδεύουν στο Μαρούσι με στόχο να κάνουν το μεγάλο βήμα προς την κατάκτηση του πρωταθλήματος.
Από την άλλη πλευρά, οι «πράσινοι» γνωρίζουν πως η ισοφάριση αποτελεί μονόδρομο, καθώς ένα νέο αρνητικό αποτέλεσμα θα τους φέρει με την πλάτη στον τοίχο στη συνέχεια της σειράς.
Το πρώτο παιχνίδι ήταν τρομερά ανταγωνιστικό και κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Ο Ολυμπιακός κατάφερε να ελέγξει το μεγαλύτερο μέρος του αγώνα και να διατηρήσει το προβάδισμά του στα κρίσιμα σημεία, όμως ο Παναθηναϊκός έβγαλε αντίδραση, διεκδίκησε τη νίκη παρόλο που βρέθηκε στο -17 και έδειξε ότι διαθέτει τα ψυχικά αποθέματα για να διεκδικήσει μέχρι τέλους τον τίτλο απέναντι στους πρωταθλητές Ευρώπης.
Αγωνιστικά, ο Νίκος Ρογκαβόπουλος και ο Κώστας Σλούκας συμμετείχαν σε μέρος του κανονικού προγράμματος της ομαδικής προπόνησης του Παναθηναϊκού και η συμμετοχή τους θα κριθεί ανήμερα της αναμέτρησης.
Παράλληλα, μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει η τελική εξάδα των ξένων που θα δηλωθεί για τον αγώνα. Στο πρώτο παιχνίδι εκτός έμειναν ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ και ο Κένεθ Φαρίντ, ωστόσο δεν αποκλείεται να υπάρξουν αλλαγές ενόψει της αναμέτρησης στο Telekom Center. Δεν θα αγωνιστεί ο Μάριους Γκριγκόνις, που είναι εκτός του εγχώριου ρόστερ.
Αντίστοιχα, ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν υπολογίζει στους Σακίλ ΜακΚίσικ, Μουσταφά Φαλ και Μόντε Μόρις, οι οποίοι δεν βρίσκονται στο ρόστερ του πρωταθλήματος, ενώ αμφίβολη είναι η κατάσταση του Τάιλερ Ντόρσεϊ.
Και στον Ολυμπιακό, πάντως, το ενδιαφέρον στρέφεται στις επιλογές των ξένων, καθώς στο πρώτο παιχνίδι εκτός δωδεκάδας είχαν μείνει ο Φρανκ Ντιλικινά και ο Ντόντα Χολ.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Nik Storonsky: Το μεγάλο στοίχημα για τον CEO της Revolut να γίνει ο πλουσιότερος στη Βρετανία
- Aργύρης Πατούσιας: Από την Eldorado Gold, νέος Chief Information Officer στην Metro AEBE
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία οι 13 συλληφθέντες για το νέο κύκλωμα της Κοζάνης
- Η Space Hellas απορροφά τη θυγατρική της SenseOne
- Υπουργείο Περιβάλλοντος: Επτά χρόνια πράσινων μεταρρυθμίσεων και προστασίας της ελληνικής φύσης
- Μετά από έναν μόλις χρόνο στην κυβέρνηση, ο Κυρανάκης επιστρέφει στον κομματικό μηχανισμό της ΝΔ
- Συμφωνία της Bally’s Intralot για την εξαγορά της evoke plc έναντι 243,1 εκατ. λιρών
- IDEAL HOLDINGS A.E. - Ανακοίνωση Απόφάσεων της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης 04.06.2026
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








