Άκρως επικριτική για τις χτεσινές εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα και παροχές που ανακοίνωσε, εμφανίζεται η Bild.
«Ο έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σπάει τις συμβάσεις για τα ευρω-προγράμματα βοήθειας», γράφει η γερμανική εφημερίδα.
«Την Πέμπτη το βράδυ ανήγγειλε από την κρατική τηλεόραση ότι, αντί να κάνει λιτότητα, θέλει να προσλάβει 5.000 νέους γιατρούς, νοσοκόμες και άλλο προσωπικό για τα δημόσια νοσοκομεία. Επιπλέον, 1,6 εκατομμύρια Έλληνες συνταξιούχοι, που παίρνουν μηνιαία σύνταξη μικρότερη των 800 ευρώ, θα λάβουν μια έκτακτη σύνταξη για τα Χριστούγεννα. Μόνον γι’ αυτό το πακέτο το κόστος: 617 εκατομμύρια ευρώ!».
Η εφημερίδα συνεχίζει: «Επιπλέον, ανακοίνωσε ότι το ΦΠΑ στα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου δεν θα εξισωθεί με αυτό της ηπειρωτικής Ελλάδας (24%). Μια καθαρή παραβίαση της συμφωνίας για το 3ο πακέτο βοήθειας».
Το άρθρο τελειώνει αναφέροντας ότι μόλις την περασμένη Δευτέρα ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, είχε προειδοποιήσει: «Αν δοθούν νέες ελαφρύνσεις στην Ελλάδα, η κυβέρνηση δεν θα κάνει περαιτέρω μεταρρυθμίσεις».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Citi: Ανεβάζει την τιμή – στόχο για τη μετοχή της ΔΕΗ στα 22,60 ευρώ και διατηρεί τη σύσταση «αγορά»
- Eurobank Research: Η ενεργειακή κρίση ξαναγράφει τους δείκτες της ελληνικής οικονομίας
- Η SpaceX εκτοξεύει τις δυνατότητες του Claude Code με διπλάσια όρια για τους χρήστες Pro και Max
- Ο Πούτιν είναι έτοιμος για διάλογο με την ΕΕ, διαμυνήει το Κρεμλίνο
- ΔΟΥΡΟΣ Α.Ε. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ
- Ανδρουλάκης: Η πρότασή μας για τετραήμερη εργασία είναι για μεγάλες επιχειρήσεις
- Ο Τραμπ απειλεί την ΕΕ με «πολύ υψηλότερους» δασμούς εάν δεν υπογραψεί εμπορική συμφωνία μέχρι τις 4 Ιουλίου
- Ο Ντε Γκίντος συνδέει τα Στενά του Ορμούζ με το “ραντεβού” της ΕΚΤ τον Ιούνιο
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







