Βρίσκεται σε συζητήσεις με τον Τσέχο δισεκατομμυριούχο Ντάνιελ Κρετίνσκι για αύξηση του μεριδίου στο 50%
H χαλυβουργική μονάδα της Τhyssenkrupp σχεδιάζει να μειώσει το εργατικό δυναμικό κατά 11.000 αυτή τη δεκαετία, καθώς είναι αντιμέτωπη με υψηλές ζημίες εν μέσω της αδύναμης ζήτησης παγκοσμίως και της αύξησης των τιμών στην ενέργεια όπως μεταδίδει το Bloomberg.
Θυμίζουμε ότι ο Όμιλος ΤΙΤΑΝ υπέγραψε τον Οκτώβριο σύμβαση για μελέτη βασικού σχεδιασμού (FEED-Front End Engineering & Design) με την Τhyssenkrupp Polysius για το μεγάλης κλίμακας έργο δέσμευσης διοξειδίου του άνθρακα IFESTOS.
Η εταιρεία ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της χαλυβουργικής μονάδας έχει προτείνει την περικοπή 5.000 θέσεων εργασίας και τη μετακίνηση ακόμα 6.000 σε εξωτερικούς παρόχους υπηρεσιών ως το 2030.
Η Thysenkrupp σχεδιάζει να μειώσει το μισθολογικό κόστος κατά περίπου 10% τα επόμενα χρόνια.
«Η πλεονάζουσα παραγωγική ικανότητα και η επακόλουθη αύξηση στις φθηνές εισαγωγές, ειδικά από την Ασία, έχουν σημαντική επίπτωση στην ανταγωνιστικότητα» ανέφερε η Thyssenkrupp σε ανακοίνωση.
Τη δεδομένη στιγμή o γερμανικός κολοσσός βρίσκεται σε συζητήσεις με την EP Corporate Group του Τσέχου δισεκατομμυριούχου Ντάνιελ Κρετίνσκι για την αύξηση του μεριδίου του επενδυτικού ομίλου στην εταιρεία στο 50% από 20%.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Και η Γαλλία ετοιμάζει απαγόρευση social media σε ανηλίκους
- ΙΝΤΡΑΛΟΤ Α.Ε. - Αγορά ιδίων μετοχών
- AVE: Ναυάγησε η εξαγορά του σούπερ μάρκετ Bazaar από AVE/Retail and More
- Φινάλε με ράλι 44,3% για Χρηματιστήριο Αθηνών και υπεραπόδοση για τράπεζες +78,3%
- AVE Α.Ε. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
- TRASTOR Α.Ε.Ε. ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ - Η Trastor Property Investments αποκτά το 100% της Μίλητος, ιδιοκτήτριας υπερσύγχρονου κέντρου εμπορικής αποθήκευσης και διανομής στον Ασπρόπυργο Αττικής
- Σε εφαρμογή η μείωση 30% του ΦΠΑ στα νησιά με πληθυσμό μέχρι 20.000 κατοίκους
- Επιστροφή του εθίμου με τον τροχονόμο στο Σύνταγμα για το χάπενινγκ Χρυσοχοΐδη
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








