Μεγάλη άνοδο στα καθαρά κέρδη το 2021 σημείωσε ο γίγαντας πετρελαίου και φυσικού αερίου BP, υποστηριζόμενη από την άνοδο των τιμών των εμπορευμάτων.
_x000D_
Η βρετανική ενεργειακή εταιρεία σημείωσε καθαρά κέρδη, 12,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το 2021, ενώ οι αναλυτές της Refinitiv ανέμεναν καθαρά κέρδη για ολόκληρο το έτος 12,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η BP σημείωσε επίσης καθαρά κέρδη 4,1 δισ. δολαρίων για το τέταρτο τρίμηνο, ξεπερνώντας τις προσδοκίες των αναλυτών για 3,9 δισ. δολάρια.
_x000D_
«Ήταν άλλο ένα καλό τρίμηνο για την εταιρεία», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της BP Bernard Looney στο «Squawk Box Europe» του CNBC.
_x000D_
Η BP σκοπεύει να πραγματοποιήσει περαιτέρω εξαγορές μετοχών 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων και διατήρησε το μέρισμά της στα 5,46 σεντς ανά μετοχή.
Το καθαρό χρέος μειώθηκε στα 30,6 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το τέλος του 2021, από 38,9 δισεκατομμύρια δολάρια σε σύγκριση με το τέλος του 2020.
_x000D_
Οι μετοχές της BP αυξήθηκαν πάνω από 23% σε ετήσια βάση.
_x000D_
Η άνοδος των παγκόσμιων αγορών φυσικού αερίου κατά τους τελευταίους μήνες του 2021, σε συνδυασμό με το ράλι της τιμής του πετρελαίου στα υψηλά επτά ετών, οδήγησε τους μεγαλύτερους γίγαντες ορυκτών καυσίμων στον κόσμο να αποκομίσουν μεγάλα έσοδα.
_x000D_
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Πυρά Ανδρουλάκη για το Ταμείο Ανάκαμψης: «Χρησιμοποιήθηκε για μπίζνες από το κλειστό σύστημα Μαξίμου»
- ΕΚΤ: Φρένο στο εισόδημα των νοικοκυριών της ευρωζώνης και πιέσεις στις επιχειρήσεις το α΄τρίμηνο
- Πρωτοφανές κενό ασφαλείας εκθέτει την κυβέρνηση μετά την παγίδευση Ντόκου από Ρώσους φαρσέρ
- ΑΤΤΙΚΑ ΠΟΛΥΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ - Πρόγραμμα Οικονομικών Ανακοινώσεων για το υπόλοιπο της χρήσης 2026
- Τραπεζικά επιτόκια Μαΐου: Μικρή ανάσα για δανειολήπτες, παραμένουν χαμηλές οι αποδόσεις των καταθέσεων
- Η «δίψα» των Μεξικανών για τον αγώνα με την Αγγλία εκτόξευσε τα εισιτήρια στα 36.000 δολάρια
- Παράταση στην αναστολή των δρομολογίων στο τμήμα Πάτρα – Καμίνια – Πάτρα
- Eurostat: Η Ελλάδα με το μεγαλύτερο έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών στην ΕΕ το α΄ τρίμηνο
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








