Νέα

Μπρατάκος: Μετά την «έξοδο» από το Μαξίμου, «Άλμα Μπροστά» για το ΕΒΕΑ

Αφού πήρε το «OK» της στήριξης του Κυριάκου Μητσοτάκη στις 4 Μαΐου, ανακοίνωσε τώρα και επίσημα την υποψηφιότητά του για το μεγαλύτερο επιμελητήριο της χώρας

Ο Γιάννης Μπρατάκος είδε την «έξοδο» του Μαξίμου , μαζί με τον Σταύρο Παπασταύρου, στις 28 Μαρτίου καθώς αμφότεροι πλήρωσαν την παρουσία τους στο πάρτι του εφοπλιστή και εκδότη Βαγγέλη Μαρινάκη, λίγες ημέρες πριν, παραμονή της ονομαστικής του εορτής κι ενώ μαινόταν η κόντρα της κυβέρνησης με την εφημερίδα «Το Βήμα» του κ. Μαρινάκη που είχε κυκλοφορήσει με το πρωτοσέλιδο «Μονταζιέρα στα Τέμπη», για την αλλοίωση συνομιλιών του σταθμάρχη, που «αποκόπηκαν» παράνομα από το σύστημα καταγραφών επικοινωνιών του ΟΣΕ, λίγες μόλις ώρες μετά την πολύνεκρη τραγωδία.

Έκτοτε, υπήρξε εκκωφαντική απουσία από τη δημόσια σφαίρα του κ. Μπρατάκου, μέχρι τις 4 Μαΐου, όπου «διαρροή» του Μαξίμου έκανε λόγο για συνάντησή του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη κατά την οποία πήρε την στήριξή του στην περίπτωση που κατέβαινε υποψήφιος στις επιμελητηριακές εκλογές διεκδικώντας την προεδρία του ΕΒΕΑ. Στην προεδρία είχε διαδεχθεί τον Κωνσταντίνο Μίχαλο που έφυγε από τη ζωή με τραγικό τρόπο κατά τη μεγάλη πυρκαγιά στην Βαρυμπόμπη τον Αύγουστο του 2021, και από την οποία ο κ. Μπρατάκος είχε παραιτηθεί στις 5 Αυγούστου του 2022 προκειμένου να αναλάβει ΓΓ του πρωθυπουργού, στη θέση του παραιτηθέντος λόγω υποκλοπών ανιψιού του κ. Μητσοτάκη, Γρηγόρη Δημητριάδη.

Μάλιστα, η διαρροή περί στήριξής του από τον πρωθυπουργό είχε ενοχλήσει σφόδρα τη νυν πρόεδρο του ΕΒΕΑ, Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου, για το άκομψο του πράγματος και η οποία έκτοτε είναι υπερδραστήρια στο Επιμελητήριο, αν και πληροφορίες την θέλουν να εντάσσεται στον συνδυασμό του κ. Μπρατάκου για τη θέση της αντιπροέδρου του ΕΒΕΑ.

Ήταν άλλωστε κοινό μυστικό ότι οι εκλογές στο μεγαλύτερο επιμελητήριο της χώρας πήραν νέα παράταση (τελευταία φορά που έγιναν εκλογές ήταν το… 2017), για το τέλος του 2024, μήπως και… επιστρέψει ενδιαμέσως ο Μπρατάκος, λένε οι κακεντρεχείς.

Έτσι, σήμερα, την υποψηφιότητά του για την Προεδρία του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ) ανακοίνωσε ο Γιάννης Μπρατάκος, με τον συνδυασμό «Άλμα Μπροστά», στο πλαίσιο των επιμελητηριακών εκλογών που θα διεξαχθούν από 30 Νοεμβρίου έως 2 Δεκεμβρίου 2024, επιβεβαιώνοντας τη στήλη Big Mouth.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση: «Αξιοποιώντας τη μακροχρόνια δραστηριότητα και θητεία σε ανώτατες θέσεις στο ΕΒΕΑ για σχεδόν δύο δεκαετίες, ο Γ. Μπρατάκος δεσμεύεται στην περαιτέρω ανάδειξη και αναγνώριση του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών σε αξιόπιστο σύμβουλο και συνομιλητή της Πολιτείας με κύριους άξονες τη βελτίωση του οικονομικού και επενδυτικού περιβάλλοντος και την υγιή επιχειρηματική ανάπτυξη.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Γ. Μπρατάκος, με τον συνδυασμό “Άλμα Μπροστά”, στοχεύει σε μια ισχυρή, ανθεκτική, συμπεριληπτική και δίκαιη ανάπτυξη που θα βασίζεται στην ανταγωνιστική επιχειρηματικότητα, την καινοτομία, την εξωστρέφεια, την αξιοποίηση νέων τεχνολογιών με έμφαση στην Τεχνητή Νοημοσύνη, τις επενδύσεις σε πράσινες και ψηφιακές τεχνολογίες, την ενδυνάμωση του ανθρώπινου δυναμικού και την εταιρική υπευθυνότητα.

Παράλληλα, επιδιώκει την προώθηση ενός σταθερού και προβλέψιμου επιχειρηματικού περιβάλλοντος, με ξεκάθαρους και δίκαιους κανόνες, φορολογικά κίνητρα, άρση εμποδίων στην επενδυτική δραστηριότητα, αναβάθμιση της νομοθετικής διαδικασίας, μείωση του ρυθμιστικού φόρτου, ψηφιοποίηση της δημόσιας διοίκησης και επιτάχυνση της απονομής δικαιοσύνης.

Στον συνδυασμό “Άλμα Μπροστά” του Γ. Μπρατάκου συμμετέχουν παλαιοί και νέοι υποψήφιοι που έχουν επιδείξει διαχρονικά αφοσίωση και πάθος για την πρόοδο της επιχειρηματικής κοινότητας. Συγκεκριμένα, συμμετέχουν υφιστάμενα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΒΕΑ, με πολύτιμη εμπειρία και βαθιά γνώση των επιμελητηριακών θεμάτων, καθώς και νέοι υποψήφιοι με ενθουσιασμό και φρέσκια οπτική.

Φιλοδοξώντας να οδηγήσει το ΕΒΕΑ σε μια νέα εποχή ανάπτυξης, ο Γιάννης Μπρατάκος δήλωσε σχετικά ότι “Η χώρα μας μπορεί να δημιουργήσει μια ισχυρή και ανθεκτική οικονομία, προσελκύοντας επενδύσεις, παράγοντας προϊόντα υψηλής αξίας και δημιουργώντας ποιοτικές θέσεις εργασίας. Αυτό το όραμα μπορεί να γίνει πράξη με τη δύναμη των ελληνικών επιχειρήσεων, με το ταλέντο και τις ικανότητες των ανθρώπων τους. Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών, σύμμαχος της επιχειρηματικότητας για περισσότερο από έναν αιώνα, θα συνεχίσει να τις εκπροσωπεί με υπερηφάνεια και ευθύνη, να ενδυναμώνει τη φωνή τους και να στηρίζει την ανάπτυξή τους”.

Σημειώνεται ότι ο Γιάννης Μπρατάκος έχει διατελέσει Πρόεδρος (2021–2022) και Αντιπρόεδρος (2017–2021) ενώ είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΒΕΑ από το 2006».

Πάντως, ο επιχειρηματίας Νίκος Σοφιανός, επίσης «γέννημα θρέμμα Νέα Δημοκρατία», όπως ο Μπρατάκος, αλλά και πρωτοκλασάτο στέλεχος της παράταξης του αείμνηστου Κωνσταντίνου Μίχαλου στο επιμελητήριο, έχει ανακοινώσει επίσημα ότι κατεβάζει ψηφοδέλτιο, με τον ολίγον… υπαινικτικό τίτλο «Το ΕΒΕΑ στα μέλη του», δείχνοντας προς Ηρώδου Αττικού αρ. 19.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu