26% χαμηλότερα από την αποτίμησή της ένα χρόνο νωρίτερα
Η κινεζική ByteDance που είναι περισσότερο από την εφαρμογή του TikTok, που έχει αναπτύξει, εξαγοράζει μετοχές από υπαλλήλους της στις ΗΠΑ με αποτίμηση περίπου 223,5 δισ. ή 26% χαμηλότερα από την αποτίμησή της ένα χρόνο νωρίτερα. Αυτό μεταδίδει το Reuters επικαλούμενο πηγή που γνωρίζει το θέμα.
Οι εξαγορές μετοχών από τους εργαζόμενους επιτρέπει σε αυτούς να αποκομοισουν κέρδη χωρίς να περιμένουν την εισαγωγή της εταιρείας στο χρηματιστήριο.
Πέρυσι, η ByteDance αποτιμήθηκε στα 300 δισ. δολάρια εφαρμόζοντας ένα παρόμοιο πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών από υπαλλήλους εκτός ΗΠΑ.
Η ByteDance με την υλοποίηση του τρέχοντος προγράμματος θέλει να αγοράσει μετοχές αξίας τουλάχιστον 300 εκατομμυρίων δολαρίων από νυν και πρώην υπαλλήλους των ΗΠΑ με 160 δολάρια ανά μετοχή, σύμφωνα με την πηγή.
Πολλές νεοφυείς επιχειρήσεις έχουν δει τις αποτιμήσεις τους να διολισθαίνουν τα τελευταία δύο χρόνια, καθώς οι απότομες αυξήσεις των επιτοκίων έχουν οδηγήσει σε πολύ λιγότερα κεφάλαια στην αγορά ιδιωτικών επενδύσεων.
Η συμφωνία έρχεται σε μια στιγμή που το TikTok αντιμετωπίζει εκκλήσεις για απαγόρευση σε εθνικό επίπεδο από ορισμένους αμερικανούς νομοθέτες λόγω ανησυχιών για πιθανή επιρροή της κινεζικής κυβέρνησης σε αυτό.
Επίσης, επκρίσεις δέχτηκε ο διευθύνων σύμβουλος της TikTok, Shou Zi Chew σε ακρόαση στο Κογκρέσο τον περσμένο Μάρτιο όταν οι αμερικανοί βουλευτές εξέφρασαν ανησυχίες για τον αντίκτυπο του περιεχομένου στην ψυχική υγεία των παιδιών.
Αντίθετα, τα οικονομικά μεγέθη της ByteDance αυξάνονται, καθώς πραγματοποίησε λειτουργικά κέρδη σχεδόν 6 δισ. δολάρια το πρώτο τρίμηνο του 2023, σχεδόν διπλασιάζοντας σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ο Μπιν Σαλμάν έταξε στον Τραμπ 1 τρισ. δολάρια επενδύσεις από Σ. Αραβία στις ΗΠΑ
- Μερτς – Μακρόν: Να απεξαρτηθεί ψηφιακά η Ευρώπη από ΗΠΑ και Κίνα
- Lamda: Στις 19 Νοεμβρίου η διαπραγμάτευση των 500.000 ομολόγων στο Χρηματιστήριο
- Ευρωπαϊκές αγορές: Δεύτερο σερί απωλειών – Σε χαμηλό ενός μήνα ο Stoxx 600
- Cloudflare: Αποκαταστάθηκε το Ίντερνετ μετά από 4 ώρες
- Εορταστικό ωράριο 2025: Πότε ξεκινάει, πώς θα λειτουργούν τα μαγαζιά
- e-ΕΦΚΑ: Ολοκληρώθηκε η ψηφιοποίηση σε πάνω από 10 εκατ. καρτέλες ενσήμων
- Χάρης Δούκας: Επιστολή στον πρόεδρο της ΠΟΜΙΔΑ για δημοτικά τέλη και κλειστά ακίνητα
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








