Νέα

Calin Group (Calzedonia – Intimissimi): Απορροφά την Cova Α.Ε

Είναι θυγατρική 100%.

Η εταιρεία Calin Α.Ε. συμφερόντων των επιχειρηματιών Ζοζέφ Κολλάρος και Μάρκο Καρλότι, ,που έχει στην Ελλάδα τα δικαιώματα του δικτύου καταστημάτων Calzedonia Intimissimi Intimissimi UomoTezenisFalconeri προχωρά στην απορρόφηση της θυγατρικής της Cova Α.Ε. Η Cova ασχολείται με τον σχεδιασμό και παραγωγή γυναικείων ενδυμάτων μέσω των brands MY T wearables, J’aime le Garçons, Fourminds και Black & Black.  Η Cova A.E. είχε συσταθεί το 1997 από την Παρασκευή Λεπενιώτου και τον Νικόλαο Ακριβό ενώ στη συνέχεια εξαγοράστηκε από την Calin (μέχρι την συγχώνευση στην εταιρεία πρόεδρος Δ.Σ. είναι ο υιός του Νίκου Ακρίβου, Θρασύβουλος).

Η τελευταία ανέθεσε στην ελεγκτική εταιρεία ΣΟΛ – Crowe την αποτίμηση της θυγατρικής της για την απορρόφησή της. Σύμφωνα με την έκθεση των ορκωτών της ΣΟΛ – Crowe το σύνολο των περιουσιακών της στοιχείων άνέρχεται σε 1,678 εκατ. ευρώ εκ των οποίων η καθαρή λογιατική της αξία είναι 550 χιλιάδες ευρώ.

Η Calin αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις στο χώρο κυρίως της γυναικείας μόδας στην Ελλάδα, η οποία διαχειρίζεται περί τα 71 καταστήματα λιανικής πώλησης και σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσιευμένες οικονομικές καταστάσεις (2022) είχε τζίρο 52,7 εκατ. ευρώ και καθαρή κερδοφορία 4,5 εκατ. ευρώ .  Το μεγαλύτερο μέρος των πωλήσεων αφορά χονδρικές πωλήσεις μέσω του δικτύου λιανικής που έχει αναπτυχθεί μέσω δικαιόχρησης. Η συγχώνευση σχετίζεται με την πίεση στα κόστη λόγω του πληθωρισμού και στην επίτευξη οικονομιών κλίμακος.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu