Εξώδικη Διαμαρτυρία – Δήλωση απέστειλε ο Δήμος Καλλιθέας σε δύο ακόμη ιδιωτικές εταιρείες παροχής ηλεκτρικής ενέργειας , προκειμένου να καταβληθούν άμεσα τα οφειλόμενα ποσά , που αντιστοιχούν σε δημοτικά τέλη καθαριότητας , φόρο ηλεκτροδοτούμενων χώρων και τέλος ακίνητης περιουσίας, για το χρονικό διάστημα από τον Ιούνιο του 2020 έως και τον Δεκέμβριο του 2021.
Συγκεκριμένα ο Δήμος Καλλιθέας , διεκδικεί την απόδοση των εισπραχθέντων ύψους 315.000 ευρώ αλλά και 27.300 ευρώ, αντίστοιχα , από τις εν λόγω εταιρείες ενέργειας , που εφαρμόζουν την τακτική της παράνομης παρακράτησης, αναφέρει ανακοίνωση.
Αξίζει να τονιστεί , ότι ο Δήμος όλο το προηγούμενο διάστημα , κινήθηκε άμεσα και απαίτησε με εξώδικη διαμαρτυρία σε ιδιωτικό πάροχο ρεύματος, οφειλές ύψους 305.500 ευρώ.
Τα εξώδικα απεστάλησαν , ύστερα από απόφαση του Δημάρχου Καλλιθέας Δημήτρη Κάρναβου για να διασφαλιστεί η καταβολή των δημοτικών τελών, που ενώ οι εταιρείες έχουν εισπράξει από τους λογαριασμούς, δεν τα αποδίδουν στο ταμείο του Δήμου.
Σε αντίθετη περίπτωση ο Δήμος θα αναγκαστεί να προβεί σε υποβολή έγκλησης κατά των εταιρειών και θα διεκδικήσει κάθε οφειλόμενο ποσό πλέον των νόμιμων τόκων.
Να επισημάνουμε, σημειώνει η ανακοίνωση, ότι στο παρελθόν ανάλογη τακτική , οδήγησε στην ποινική δίωξη και καταδίκη των νόμιμων εκπροσώπων εταιρειών παροχής ηλεκτρικής ενέργειας και ο Δήμος Καλλιθέας εισέπραξε έντοκα τα οφειλόμενα ποσά που ξεπερνούσαν τις 500.000 ευρώ.
Ο Δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος (στην φωτογραφία) δήλωσε σχετικά :
«Είμαστε αποφασισμένοι να διασφαλίσουμε την απρόσκοπτη και αδιάλειπτη λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου , απαιτώντας μέσω της νομικής οδού, από τις ιδιωτικές εταιρείες παροχής ηλεκτρικής ενέργειας , την είσπραξη των χρημάτων που παρακρατούνται από τους λογαριασμούς και δεν αποδίδονται στο δημοτικό ταμείο. Προστατεύουμε και εξυπηρετούμε τα συμφέροντα των συμπολιτών μας»
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Χάπια αδυνατίσματος: Πώς η μακροχρόνια χρήση γίνεται «χρυσωρυχείο» για τις φαρμακευτικές
- Σουηδία: Εκλογικό θρίλερ με διαφορά 0,3 μονάδων – Η ακροδεξιά διεκδικεί για πρώτη φορά υπουργεία
- CEO της Anthropic: «Να επιβραδύνουμε την AI» – Ο κίνδυνος να χάσουμε τον έλεγχο
- Ιράν και ΗΑΕ βρίσκουν κοινό έδαφος στη σύνοδο των BRICS
- Οι Χούθι απειλούν τη στρατηγική πύλη της Ερυθράς Θάλασσας
- Σαουδική Αραβία: Κλείνει ο κρίσιμος πετρελαιαγωγός East-West μετά από επίθεση με drones
- Oracle: Τα 664 δισ. δολάρια που ενθουσίασαν τους αναλυτές – Τι βλέπει τώρα η Wall Street
- WSJ: Κινεζικές δορυφορικές εικόνες φέρεται να βοήθησαν το Ιράν στο χτύπημα που σκότωσε 3 Αμερικανούς
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








