Επιχειρήσεις

Daimler Truck: Αύξηση κερδών (7%) παρά την πτώση των πωλήσεων το α’ τρίμηνο

Ως όμιλος, οι πωλήσεις μονάδων μειώθηκαν, κάτι που η εταιρεία δήλωσε ότι ανέμενε

Η Daimler Truck σημείωσε σταθερά έσοδα και υψηλότερα κέρδη πάνω από τις προβλέψεις το πρώτο τρίμηνο, παρά τη μείωση των πωλήσεων και της παραγωγής.

Η γερμανική κατασκευάστρια εταιρεία φορτηγών και λεωφορείων υποστήριξε την Παρασκευή τις προβλέψεις της για το σύνολο του έτους, αλλά δήλωσε ότι η αγορά “παγώνει” και προειδοποίησε για άγνωστα εμπόδια μπροστά της.

“Ενώ βρισκόμαστε σε καλό δρόμο προς τους οικονομικούς μας στόχους για το σύνολο του έτους, οι αντίξοες συνθήκες στην Ευρώπη αυξάνονται”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Martin Daum.

Παρόλα αυτά, ο Daum χαρακτήρισε το τρίμηνο ως μια καλή αρχή του έτους.

Τα προσαρμοσμένα κέρδη προ φόρων και τόκων αυξήθηκαν σε 1,21 δισ. ευρώ (1,30 δισ. δολάρια), σημειώνοντας άλμα 4% σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του περασμένου έτους, ανακοίνωσε η Daimler Truck. Οι αναλυτές ανέμεναν προσαρμοσμένα EBIT στα 1,17 δισ. ευρώ, σύμφωνα με την εταιρική συναίνεση της εταιρείας.

Η μεγαλύτερη αγορά της Daimler Truck, η Βόρεια Αμερική, οδήγησε αυτά τα κέρδη με αύξηση 7% στο προσαρμοσμένο EBIT, ενώ το τμήμα φορτηγών της στην Ασία σημείωσε πτώση 39% λόγω χαμηλότερων πωλήσεων.

Ως όμιλος, οι πωλήσεις μονάδων μειώθηκαν, κάτι που η εταιρεία δήλωσε ότι ανέμενε. Οι πωλήσεις μειώθηκαν κατά 13% σε 108.911 μονάδες. Αλλά τα έσοδα παρέμειναν σταθερά στα 13,26 δισ. ευρώ, ξεπερνώντας τη συναίνεση της Visible Alpha για 12,88 δισ. ευρώ.

Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν κατά 7% στα 847 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με την Daimler Truck.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu