Οι αναλυτές πάντως εκτιμούν ότι το οικονομικό πλήγμα θα είναι πολύ μικρότερο από εκείνο της Nestlé
Η μετοχή της Danone υποχώρησε μετά την επέκταση ανάκλησης βρεφικού γάλακτος από τη γαλλική εταιρεία τροφίμων, στο πλαίσιο κρίσης που αφορά επικίνδυνη τοξίνη και έχει πλήξει τη Nestlé και τον όμιλο Groupe Lactalis, όπως μεταδίδει το Bloomberg.
Η μετοχή της Danone σημείωσε το πρωί πτώση έως 3% στις πρώτες συναλλαγές στο Παρίσι. Η Nestlé υποχώρησε λιγότερο από 1%.
Η Danone ανακοίνωσε αργά την Παρασκευή ότι επεκτείνει τον αριθμό των ανακλήσεων βρεφικού γάλακτος σε περισσότερες ευρωπαϊκές αγορές, λόγω αλλαγών στα ρυθμιστικά πρότυπα. Η Nestlé έχει επηρεαστεί περισσότερο μέχρι στιγμής, με προϊόντα της να αποσύρονται από ράφια σε περισσότερες από 60 χώρες.
«Βλέπουμε σημαντική διαφορά μεταξύ της κατάστασης της Danone και της Nestlé», έγραψαν αναλυτές της Barclays, μεταξύ των οποίων ο Γουόρεν Άκερμαν, εκτιμώντας ότι το οικονομικό πλήγμα για τη Nestlé θα είναι δεκαπλάσιο σε σχέση με εκείνο της γαλλικής εταιρείας γιαουρτιού. Το μέγιστο κόστος για τη Danone εκτιμάται έως τα 100 εκατ. ευρώ (118 εκατ. δολάρια).
Η Danone ανέφερε ότι αποσύρει «πολύ περιορισμένο αριθμό συγκεκριμένων παρτίδων» σε στοχευμένες αγορές, κυρίως στην Ευρώπη. Η εταιρεία επανέλαβε ότι τα προϊόντα της είναι ασφαλή και ότι η ανάκληση γίνεται προληπτικά.
Σύμφωνα με τους αναλυτές της Barclays, η Danone διαθέτει πολλαπλούς προμηθευτές και, ως εκ τούτου, είναι απίθανο να αντιμετωπίσει ελλείψεις όπως η Nestlé. Δεδομένου ότι οι δύο εταιρείες αποτελούν συχνά τους μεγαλύτερους παίκτες σε πολλές αγορές, η Danone ενδέχεται να κερδίσει μερίδιο αγοράς, μαζί με μικρότερους ανταγωνιστές.
Την περασμένη εβδομάδα, η Danone απέσυρε από τα ράφια στη Σιγκαπούρη ένα προϊόν βρεφικού γάλακτος Dumex Dulac, γεγονός που προκάλεσε τη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση της μετοχής της εδώ και περισσότερες από τρεις δεκαετίες.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Το παρασκήνιο της άρνησης του Τσίπρα να συμμετάσχει στην παραγωγή του Σκάι
- Βloomberg: Νεκρή ζώνη για τα πλοία τα Στενά του Ορμούζ
- Πυρά της αντιπολίτευσης για την ανάρτηση του Πρωθυπουργού – Το ΠΑΣΟΚ ζητά προσφυγή στις κάλπες
- Η Ρωσία καταγγέλλει ουκρανική επίθεση με drones σε εργαστήριο του πυρηνικού σταθμού στη Ζαπορίζια
- Ξεκίνησε η επιστροφή των εκδρομέων της Πρωτομαγιάς
- Οι Φρουροί της Επανάστασης θέτουν την Ουάσινγκτον ενώπιον κρίσιμων αποφάσεων
- Ιστορική εμφάνιση της Σακίρα στην Κοπακαμπάνα με δύο εκατομμύρια θεατές
- Η Λήμνος αποκτά νέα θαλάσσια δίοδο προς το λιμάνι του Τσανάκαλε
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις









