Σημαντικά αυξημένη αναμένεται σήμερα Τρίτη (25/1) η ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας, λόγω της κακοκαιρίας, ενώ σε υψηλότερα επίπεδα διαμορφώνονται και οι τιμές.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ΑΔΜΗΕ η αιχμή της ζήτησης ρεύματος προβλέπεται να ξεπεράσει σήμερα τα 9.100 μεγαβάτ στις 11 το πρωί, ενώ χθες η αιχμή, που παρουσιάστηκε στις 7 το απόγευμα, ήταν 8.102 μεγαβάτ.
Σημειώνεται ότι οι εκτιμήσεις διαμορφώθηκαν πριν την κήρυξη έκτακτης ανάγκης στις πληττόμενες περιοχές και την αναστολή ή τον περιορισμό λειτουργίας υπηρεσιών και επιχειρήσεων.
Παράλληλα σήμερα συνεχίζεται ο αγώνας δρόμου από τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ για την αποκατάσταση των βλαβών, με την ελπίδα οι εργασίες να επιταχυνθούν εφόσον αποκατασταθεί η δυνατότητα πρόσβασης σε σημεία, όπου μέχρι και χθες αργά το βράδυ ήταν αδύνατο να μεταβούν τα συνεργεία και ο εξοπλισμός.
Σε ό,τι αφορά το κόστος, η εκτίμηση για σήμερα ανεβάζει τη μέση τιμή στα 280,81 ευρώ ανά μεγαβατώρα έναντι 243 ευρώ χθες.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Χάπια αδυνατίσματος: Πώς η μακροχρόνια χρήση γίνεται «χρυσωρυχείο» για τις φαρμακευτικές
- Σουηδία: Εκλογικό θρίλερ με διαφορά 0,3 μονάδων – Η ακροδεξιά διεκδικεί για πρώτη φορά υπουργεία
- CEO της Anthropic: «Να επιβραδύνουμε την AI» – Ο κίνδυνος να χάσουμε τον έλεγχο
- Ιράν και ΗΑΕ βρίσκουν κοινό έδαφος στη σύνοδο των BRICS
- Οι Χούθι απειλούν τη στρατηγική πύλη της Ερυθράς Θάλασσας
- Σαουδική Αραβία: Κλείνει ο κρίσιμος πετρελαιαγωγός East-West μετά από επίθεση με drones
- Oracle: Τα 664 δισ. δολάρια που ενθουσίασαν τους αναλυτές – Τι βλέπει τώρα η Wall Street
- WSJ: Κινεζικές δορυφορικές εικόνες φέρεται να βοήθησαν το Ιράν στο χτύπημα που σκότωσε 3 Αμερικανούς
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








