Επενδύσεις

ΔΕΗ: Yπέγραψε σύμβαση προμήθειας με Λάρκο – Εξώδικη διαμαρτυρία στην Αλουμίνιο

Την απόφασή της να δώσει εντολή στον ΑΔΜΗΕ να προχωρήσει σε απενεργοποίηση τω μετρητών φορτίου της «Αλουμίνιον της Ελλάδος» γνωστοποιεί με ανακοίνωσή της η ΔΕΗ.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ΔΕΗ «σε εφαρμογή της απόφασης της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων της 22.12.2014 και με στόχο τη διασφάλιση του Δημόσιου Συμφέροντος:

– Επετεύχθη συμφωνία με την Γ.Μ.Μ.Α.Ε. ΛΑΡΚΟ για την υπογραφή σύμβασης προμήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειας από 1.1.2014 σύμφωνα με την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων της ΔEΗ της 28.2.2014 καθώς και για τον τρόπο διευθέτησης παρελθουσών διαφορών μεταξύ των δύο εταιρειών.

– Όσον αφορά την εταιρεία «ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Β.Ε.Α.Ε» που πλέον αποτελεί τη μοναδική επιχείρηση Υψηλής Τάσης που δεν προσήλθε για την υπογραφή σύμβασης προμήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειας και δεν αποδέχεται τους όρους τιμολόγησης, της απόφασης της Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων της ΔEΗ της 28.2.2014, η ΔEΗ ΑΕ έδωσε σήμερα εντολή στον ΑΔΜΗΕ, με εξώδικη δήλωση – διαμαρτυρία, να προβεί στην απενεργοποίηση των μετρητών φορτίου της ‘ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Β.Ε.Α.Ε’».

Η απόφαση αυτή σημαίνει ότι η ΔΕΗ θα συνεχίσει να παρέχει ενέργεια στην Αλουμίνιο ως «προμηθευτής τελευταίου καταφυγίου».

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu