Προαναγγέλλουν κλιμάκωση κινητοποιήσεων με επόμενο ραντεβού την Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2025, στις 12:00, στο Υπουργείο Οικονομικών
Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών προχώρησαν την Πέμπτη οι απολυμένοι των πρώην Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, ζητώντας συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Κυριάκο Πιερρακάκη και «τήρηση των συμφωνηθέντων». Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν «αναλγησία» από την πλευρά του υπουργού, υποστηρίζοντας ότι αποφεύγει να τους συναντήσει παρά τις επανειλημμένες επιστολές τους.
Σύμφωνα με τους ίδιους, κατά τη δίωρη παρουσία τους στο υπουργείο ενημερώθηκαν εκ νέου πως ο κ. Πιερρακάκης απουσιάζει, ενώ όπως αναφέρουν ο αναπληρωτής υπουργός κ. Παπαθανάσης δήλωσε αναρμόδιος.
Οι διαμαρτυρόμενοι υποστηρίζουν επίσης ότι στο υπουργείο δεν σεβάστηκαν τους εκατοντάδες εργαζόμενους και δεν επικοινώνησαν μαζί τους για να οριστεί μια συνάντηση στις 2 ώρες που ήταν εκεί αλλά κάλεσαν τις αστυνομικές δυνάμεις για να τους διαλύσουν ενώ βρίσκονταν ειρηνικά στο χώρο.
Οι απολυμένοι δηλώνουν πως «δεν τρομοκρατούνται, δεν φιμώνονται και δεν εκβιάζονται» και προαναγγέλλουν κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.
Επόμενο ραντεβού ορίζουν για την Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2025, στις 12:00, εκ νέου στο Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών, με κεντρικό αίτημα τη συνάντηση με τον κ. Πιερρακάκη. Εκφράζουν την ελπίδα ότι αυτή τη φορά ο υπουργός θα τους δεχθεί «όπως επιβάλλει η δημοκρατία».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Αποστολάκη: Στον «αέρα» οι ρυθμίσεις οφειλών – Οι servicers καθυστερούν την απόφαση του Αρείου Πάγου
- Paramount – Warner Bros: Διακανονισμός με 12 πολιτείες ανοίγει τον δρόμο για τη μεγάλη συγχώνευση
- Ράλι ανακούφισης στην Ευρώπη: Τεχνολογία και τράπεζες «απογείωσαν» τις αγορές
- Economist: Η παγίδα του ακριβού χρήματος απειλεί τις υπερχρεωμένες οικονομίες
- Μπέσεντ: Από τις 23 Σεπτεμβρίου οι ιρανικές αεροπορικές εταιρείες θα είναι «καθηλωμένες»
- Συμφωνία στην ΕΕ για άρση των κυρώσεων σε Ουσμάνοφ και Φρίντμαν
- ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Στις 29 Σεπτεμβρίου η καταβολή τόκων 8,09 εκατ. ευρώ στους ομολογιούχους
- Επίθεση σε τάνκερ που διέσχιζε τα Στενά του Ορμούζ, σώο το πλήρωμα
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







