«Ανοιχτό παραμένει το θέμα της επέκτασης του ελληνικού προγράμματος» δήλωσε σήμερα, από τις Βρυξέλλες, ο πρόεδρος του Eurogroup, Jeroen Dijsselbloem, προσερχόμενος στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης.
«Η επέκταση θα εξαρτηθεί από την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στην εφαρμογή του ελληνικού προγράμματος», τόνισε και πρόσθεσε πως η τρόικα θα ενημερώσει σχετικά τους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης.
Ο πρόεδρος του Eurogroup τόνισε πως πρέπει να αποφασιστεί αν το ελληνικό πρόγραμμα είναι δυνατόν να κλείσει στο τέλος του έτους ή αν θα χρειαστεί κάποια παράταση.
«Το θέμα παραμένει ανοιχτό» δήλωσε χαρακτηριστικά.
Ωστόσο, εξέφρασε την ανησυχία του για τα ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα προς επίτευξη συμφωνίας μεταξύ των ελληνικών Αρχών και της τρόικας, λέγοντας πως όλα τα εμπλεκόμενα μέρη θα πρέπει να προσπαθήσουν να προχωρήσουν όσο πιο πολύ γίνεται, έως το τέλος του έτους.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Υδρογονάνθρακες: Οι ελληνικές προσδοκίες, με την Κρήτη στο επίκεντρο ερευνών από Chevron – Helleniq Energy
- EuroBasket: Στις 17:00 το ραντεβού της Εθνικής με το χάλκινο μετάλλιο, 16 χρόνια μετά
- Ανδρουλάκης στη ΔΕΘ: Ζήτησε εκλογές και υποσχέθηκε μία Ελλάδα για όλους και όχι μόνο για τους «χορηγούς» του Κυριάκου
- Ουκρανική επίθεση με drones σε ρωσικό διυλιστήριο πετρελαίου
- Ο Αταμάν ζήτησε συγγνώμη για τις αναρτήσεις των Τούρκων και είπε ότι απολύθηκε αυτός που το έκανε
- Ομιλία Ανδρουλάκη στη ΔΕΘ: «Χτύπησε» Μητσοτάκη στους θεσμούς, στα ολιγοπώλια, στα αδιαφανή συμφέροντα (LIVE)
- Οι Τούρκοι είναι …Τούρκοι: Παρέμβαση της ελληνικής ομοσπονδίας για προκλητική ανάρτηση
- Η κινητοποίηση χιλιάδων ηθοποιών του Χόλυγουντ κατά του Ισραήλ και η αντίδραση της Paramount
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις