Νέος πρόεδρος και αντιπρόεδρος της εταιρείας
Ο Konstantin Merkviladze ο οποίος τοποθετήθηκε στη θέση του Γενικού Διευθυντή της Pepsico Hellas για την Ελλάδα και την Κύπρο στο τέλος του 2025, ορίστηκε και πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας με πρόσφατη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων μέσα τον Ιανουάριο του 2026. Ο Konstantin Merkviladze αντικαθιστά τον Γιώργο Θεοδωρόπουλο.
Με την ίδια απόφαση άλλαξε και ο αντιπρόεδρος της Pepsico Hellas, καθώς στη θέση του Ανδρέα Θεοχαρίδη εκλέχτηκε ο Milos Jovovic.
Αναλυτικά το νέο τριμελές διοικητικό συμβούλιο απαρτίζεται από τα εξής μέλη:
Konstantin Merkviladze, πρόεδρος
Milos Jovovic, αντιπρόεδρος
Νίκος Τσαγκαρόπουλος, μέλος (ο μόνος που παρέμεινε από το προηγούμενο Δ.Σ.
Ο Konstantin Merkviladze προέρχεται από τη Γεωργία και διαθέτει μακρά σταδιοδρομία σε κορυφαίες διοικητικές θέσεις εντός του ομίλου PepsiCo. Πριν από την πρόσφατη τοποθέτησή του, είχε υπηρετήσει ως General Manager της περιοχής του Καυκάσου (Γεωργία, Αζερμπαϊτζάν, Αρμενία), επιτυγχάνοντας αύξηση εσόδων ιδιαίτερα στον τομέα των σνακ και βελτίωση της κερδοφορίας. Στη συνέχεια ανέλαβε διευθυντική θέση στη Σερβία για την περιοχή Νότιας-Κεντρικής Ευρώπης και Βαλτικής πριν μετακινηθεί στη νέα του θέση.
Ο Milos Jovovic προέρχεται από την PepsiCo στο Βελιγράδι. Είναι CFO για την περιοχή South Eastern Europe & Baltics.
Να θυμίσουμε πως σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσιευμένες οικονομικές καταστάσεις (2024) ο κύκλος εργασιών της εταιρείας ανήλθε σε 243,3 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 2,11% από 238,2 εκατ. ευρώ. Τα προ φόρων κέρδη διαμορφώθηκαν σε περίπου 2,4 εκατ. ευρώ, στα ίδια σχεδόν επίπεδα έναντι του προηγούμενου έτους.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΗΠΑ: Απροσδόκητη μηνιαία πτώση 0,3% στις τιμές παραγωγού τον Ιούνιο, αλλά στο +5,5% σε σχέση με πέρυσι
- Ουγγαρία: Ο πρώην ΥΠΕΞ Πέτερ Σιζάρτο παραιτήθηκε από βουλευτής για να γίνει στέλεχος στη BYD
- Ευρωπαϊκές αγορές: Οριακές μεταβολές με το βλέμμα σε εταιρικά αποτελέσματα και Ορμούζ
- Μετρό: Τα σπίτια ραγίζουν στην Κυψέλη αλλά η Ελληνικό Μετρό λέει ότι δεν έχουν πρόβλημα στατικής επάρκειας
- ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Στις 18 Ιουλίου η αποκοπή του υπολοίπου μερίσματος χρήσης 2025
- UNIBIOS Α.Ε. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΡΥΘΜΙΖΟΜΕΝΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ – ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ
- Jumbo: Σταθερός στόχος για κέρδη έως 320 εκατ. ευρώ το 2026 – Μέρισμα 0,70 ευρώ ανά μετοχή
- ΠΡΟΝΤΕΑ Α.Ε.Ε.Α.Π. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








