Δασμοί 10% θα επιβληθούν παράλληλα στο αμερικανικό εισαγόμενο πετρέλαιο
Η κυβέρνηση της Κίνας ανήγγειλε σήμερα την προσεχή επιβολή επιπρόσθετων τελωνειακών δασμών ύψους 15% στον εισαγόμενο άνθρακα και στο εισαγόμενο υγροποιημένο φυσικό αέριο (ΥΦΑ) από τις ΗΠΑ, μέτρα εν είδει αντιποίνων για την εφαρμογή από την Ουάσιγκτον επιπλέον δασμών 10% σε όλα τα κινεζικά προϊόντα που εισάγονται στην αμερικανική αγορά, χωρίς καμιά εξαίρεση.
Οι επιπλέον δασμοί που ανακοινώθηκαν από το Πεκίνο θα τεθούν σε ισχύ τη Δευτέρα 10η Φεβρουαρίου.
Δασμοί 10% θα επιβληθούν παράλληλα στο αμερικανικό εισαγόμενο πετρέλαιο, καθώς και σε διάφορα προϊόντα άλλων κατηγοριών, διευκρίνισε το κινεζικό υπουργείο Εμπορίου.
Κίνα: Το Πεκίνο θα προσφύγει στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου
Υπενθυμίζεται ότι, η Κίνα δεσμεύθηκε την Κυριακή (02/02) να απαντήσει στους νέους αμερικανικούς δασμούς, επαναλαμβάνοντας ότι οι εμπορικοί πόλεμοι δεν έχουν νικητή.
«Η Κίνα είναι έντονα δυσαρεστημένη και αντιτίθεται σθεναρά στην αύξηση των δασμών», τόνισε το κινεζικό υπουργείο Εμπορίου σε ανακοίνωσή του, στην οποία έκανε λόγο για «αντίστοιχα μέτρα με στόχο την αποφασιστική προστασία των κινεζικών δικαιωμάτων και συμφερόντων.
Δεν υπάρχουν νικητές σε έναν εμπορικό πόλεμο ή σε έναν πόλεμο δασμών», διαβεβαίωσε το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών.
Το Πεκίνο παράλληλα ανακοίνωσε ότι θα προσφύγει στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου (ΠΟΕ) για αυτό που χαρακτήρισε «μονομερή επιβολή δασμών κατά σοβαρή παραβίαση των κανόνων του ΠΟΕ».
Το κινεζικό υπουργείο Εμπορίου τόνισε ότι «οι δασμοί αυτοί δεν είναι μόνο ανώφελοι για την επίλυση των προβλημάτων των ΗΠΑ, αλλά υπονομεύουν και την κανονική οικονομική και εμπορική συνεργασία.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΔΙΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΩΝ ΘΑΛΑΣΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΙΔΙΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ
- Ψάθα: Σπίτια παραδόθηκαν στις φλόγες – Εκκένωση του οικισμού, νέο 112 για Αλεποχώρι και Λούμπα
- METLEN ENERGY & METALS PLC - TR-1: Standard form for notification of major holdings (Ορθή Επανάληψη)
- QUEST ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ Α.Ε. - Αγορά ιδίων μετοχών
- Ευρωπαϊκές αγορές: Κέρδη με φόντο τις ελπίδες αποκλιμάκωσης στη Μέση Ανατολή
- Νέα σύμβαση της ΑΒΑΞ με το ΑΝΑΤΟΛΙΑ για την κατασκευή πανεπιστημιακού κτιρίου 4.500 τ.μ. στη Θεσσαλονίκη
- Σαουδική Αραβία: Μειώθηκαν οι εξαγωγές αργού τον Ιούλιο
- Τραμπ: «Η ηγεσία του Ιράν είναι απίστευτα διπρόσωπη!»
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








