Εντείνονται οι έλεγχοι για εν όψει Πάσχα - Κατασχέσεις και κυρώσεις σε όσους παρανομούν
Συνεχίζονται από τα μικτά κλιμάκια οι έλεγχοι για τα αμνοερερίφια στα σημεία εισόδου της χώρας ενόψει της εορταστικής περιόδου του Πάσχα. Τα μικτά κλιμάκια πραγματοποιούν ελέγχους σε τελωνεία και συνοριακούς σταθμούς, στο οδικό δίκτυο, διόδια, λιμάνια, στις κεντρικές αγορές, σε σφαγεία, σε συσκευαστήρια, μεταποιητικές επιχειρήσεις, ψυκτικές αποθήκες, στη λιανική και στη βιομηχανία.
Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, από την 1η Απριλίου έως και την Πέμπτη 25 Απριλίου, η Ελλάδα εισήγαγε από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης περί τα 45.000 αμνοερίφια (ζώντα ζώα). Από αυτά, έχουν σφαχθεί και πουληθεί περίπου 12.500.
Επίσης, από τις 5 Απριλίου έως και τη Δευτέρα 22 Απριλίου έχουν εισαχθεί στην Ελλάδα από τρίτες χώρες μέσω των Σταθμών Υγειονομικού Κτηνιατρικού Ελέγχου (ΣΥΚΕ) Ευζώνων και Ν. Καυκάσου συνολικά 106.510 κιλά σφάγια αρνιών.
Τι έδειξαν οι έλεγχοι
Το διάστημα μεταξύ 18 Απριλίου-22 Απριλίου, τα αρμόδια ελεγκτικά κλιμάκια πραγματοποίησαν συνολικά 777 ελέγχους. Διαπιστώθηκαν 15 παραβάσεις οι οποίες αφορούσαν σε μη έκδοση και κατοχή παραστατικών και κατάσχεση.
Επίσης, κατασχέθηκαν συνολικά 1.155 κιλά κρέατος και παρασκευασμάτων κρέατος λόγω έλλειψης επισήμανσης, παρελθούσας ημερομηνία ανάλωσης, χρήσης μη επιτρεπόμενων πρόσθετων, μη σύννομης διαδικασίας κατάψυξης. Σύμφωνα με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στις περιπτώσεις αυτές έγιναν όλες οι προβλεπόμενες ενέργειες επιβολής διοικητικών κυρώσεων.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Στο “κόκκινο” μισή η Ελλάδα την Πέμπτη με πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς
- Η Gucci «απογειώνει» την Kering: Ράλι 12% μετά την αναπάντεχη αντοχή των πωλήσεων
- Παπασταύρου: “Αναγκαία η μεταρρύθμιση για ασφαλές και ποιοτικό νερό για όλους”
- Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής για φωτιά στον Άγιο Δημήτριο Μεσσηνίας
- Οι Χούθι εξετάζουν επιβολή τελών στα πλοία που διαπλέουν την Ερυθρά Θάλασσα, με εξαίρεση τα κινεζικά
- ΟΔΔΗΧ: Στο 2,22% το επιτόκιο για τα τρίμηνα έντοκα γραμμάτια
- Glencore: Εκτόξευση κερδών στα 3,3 δισ. δολάρια το α΄εξάμηνο με «καύσιμο» την κρίση στη Μ. Ανατολή
- Βαρύς φόρος αίματος και εικόνες βιβλικής καταστροφής στο Κουμαμότο από τα 7,1 Ρίχτερ
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








