Στα 5,77 δισ. ευρώ αυξήθηκαν τα ληξιπρόθεσμα χρέη από τις αρχές του έτους - Τα στοιχεία για τις εισπράξεις
Στα 567 εκατ. ευρώ ανήλθαν τα νέα ληξιπρόθεσμα χρέη στην εφορία τον Οκτώβριο, ενώ συνολικά από τις αρχές του έτους ανέρχονται στα 5,771 δισ. ευρώ.
Το ποσό αυτό είναι μειωμένο κατά 13,1% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό, οπότε και είχε διαμορφωθεί σε 6,639 δισ. ευρώ.
Ανοιχτούς λογαριασμούς με την εφορία έχουν 4.031.138 οφειλέτες και το συνολικό ληξιπρόθεσμο τον Οκτώβριο ξεπέρασε τα 106 δισ. ευρώ. Από αυτά, τα 26,3 δισ. ευρώ κρίνονται ανεπίδεκτα είσπραξης, με το πραγματικό ληξιπρόθεσμο να περιορίζεται σε 79,7 δισ. ευρώ.
Όπως αναφέρει η ΑΑΔΕ, για τον Οκτώβριο οι συνολικές εισπράξεις έναντι νέου ληξιπρόθεσμου (εκτός 10 Μη Φορολογικές Κατηγορίες) έφτασαν τα 273 εκατ. ευρώ, ενώ την αντίστοιχη περίοδο του 2022 είχαν ανέλθει σε 248 εκατ. ευρώ (αύξηση κατά 10%).
Για το 10μηνο, οι συνολικές εισπράξεις έναντι νέου ληξιπρόθεσμου (εκτός 10 ΜΦΚ) έφτασαν τα 1,907 δισ. ευρώ, ενώ την ίδια περίοδο το 2022 είχαν φτάσει τα 1,917 δισ. ευρώ (οριακή μείωση).
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Μεγάλη φωτιά στο Ωραιόκαστρο στη Θεσσαλονίκη, μήνυμα 112 για απομάκρυνση κατοίκων
- Ουναΐ on fire: Το Μαρόκο διέλυσε τον Καναδά και έκλεισε θέση στα προημιτελικά
- Επανεκλογή Βάιντελ και Χρουπάλα στην ηγεσία του AfD
- Καλοκαίρι με γεμάτο πορτοφόλι οι Μητροπολίτες – Σε ισχύ οι νέοι μισθοί
- Φωτιά στη Νέα Καλλικράτεια Χαλκιδικής: Μήνυμα εκκένωσης από το 112
- Ουκρανικό πλήγμα σε τερματικό σταθμό πετρελαίου στην Αγία Πετρούπολη, 850 χλμ. μακριά
- Η Αμερική γιορτάζει 250 χρόνια ανεξαρτησίας αλλά όχι για τη δημοκρατία της
- Εκκενώθηκε ξενοδοχείο στο κέντρο των Χανίων λόγω φωτιάς
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








