Ο Τραμπ τους έδωσε χάρη
Οπαδοί του Ντόναλντ Τραμπ, που πριν από τέσσερα χρόνια είχαν επιτεθεί στο Καπιτώλιο των Ηνωμένων Πολιτειών, άρχισαν σήμερα να βγαίνουν από τη φυλακή, αφού ο νέος πρόεδρος τους χορήγησε χάρη.
Η χάρη που απένειμε χθες, Δευτέρα, ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος σε 1.500 κατηγορουμένους προκάλεσε την οργή βουλευτών που είχαν κινδυνεύσει κατά την επίθεση της 6ης Ιανουαρίου 2021, όταν χιλιάδες οπαδοί του νέου προέδρου των ΗΠΑ έκαναν έφοδο στο Καπιτώλιο σε μια ανεπιτυχή απόπειρα να εμποδίσουν το Κογκρέσο να επικυρώσει την ήττα του, το 2020, από τον Τζο Μπάιντεν.
Ο Στιούαρτ Ρόουντς, ο πρώην επικεφαλής της πολιτοφυλακής Oath Keepers (Φύλακες του Όρκου), του οποίου η ποινή 18ετούς κάθειρξης μειώθηκε, αφέθηκε ελεύθερος μετά τα μεσάνυχτα, τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στο Κάμπερλαντ του Μέριλαντ.
Ο Ρόουντς δεν είχε εισέλθει στις 6 Ιανουαρίου στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ, όμως κρίθηκε ένοχος για συνωμοσία για χρήση βίας εναντίον του Κογκρέσου ώστε να εμποδισθεί η επικύρωση των εκλογών. Κατηγορούνταν επίσης ότι βοήθησε να αποθηκευθούν πυροβόλα όπλα σε ξενοδοχείο στη γειτονική Βιρτζίνια, ώστε να μπορούν να μεταφερθούν εύκολα στην Ουάσινγκτον.
Μεταξύ αυτών που πρόκειται να αποφυλακισθούν είναι ηγέτες της ακροδεξιάς οργάνωσης Proud Boys, συμππεριλαμβανομένων κάποιων που έχουν καταδικασθεί για συνωμοσία. Περίπου 40 άνδρες, που φορούσαν τα διακριτικά των Proud Boys, αντάλλαξαν ύβρεις με διαδηλωτές στους δρόμους της Ουάσινγκτον στη διάρκεια της χθεσινής ορκωμοσίας του Τραμπ.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Βρετανία: Ανοδος 3,8% του πληθωρισμού τον Ιούλιο 2025
- Times of Israel: Εγκρίθηκε η κατάληψη της Γάζας, επιστρατεύονται 60.000 έφεδροι
- Πτωτικές τάσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια
- ΕΛΒΟ: Από την ειδική εκκαθάριση σε πλήρη ισραηλινή ιδιοκτησία
- Εξάρχου: Η Ρουμανία στρατηγικός εταίρος για τον Ομιλο AKTOR – Διεκδικεί έργα 3,7 δισ. ευρώ
- Experis: 4 στους 10 εργοδότες στην Ελλάδα χρησιμοποιούν εργαλεία Τεχνητής Νοημοσύνης
- ΗΠΑ: Ο Λευκός Οίκος απέκτησε επίσημο λογαριασμό στο TikTok
- Κίνα: Αμετάβλητα διατήρησε τα επιτόκια η Κεντρική Λαϊκή Τράπεζα
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις