Με θέμα «Ευρώπη & Ελλάδα 2030 - Μια διαφορετική φορολόγηση για την ανάπτυξη»
Την Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2025 στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρεταννία», η Ελληνική Ένωση Επιχειρηματιών (Ε.ΕΝ.Ε.) πραγματοποιεί την 9η Ετήσια Οικονομική Διάσκεψή της, θέτοντας στο επίκεντρο τον ευρωπαϊκό διάλογο για την ανάπτυξη, τη βιομηχανία και την εργασία μέχρι το 2030.
Στον πυρήνα της συζήτησης βρίσκονται κοστολογημένες προτάσεις πολιτικής της Ε.ΕΝ.Ε. που «κουμπώνουν» με τις ανάγκες επαναβιομηχάνισης και τεχνολογικής σύγκλισης της Ευρώπης: μηδενικό οριακό μη μισθολογικό κόστος για επιχειρήσεις/εργαζομένους που επενδύουν σε πιστοποιημένο upskilling-reskilling, μειωμένη οριακή φορολόγηση στα επιπλέον κέρδη (υπό όρους), σταδιακή κατάργηση της προκαταβολής φόρου σε ορίζοντα δεκαετίας και επιτάχυνση αποσβέσεων για επενδύσεις υψηλής τεχνολογίας (10%-10%-40%-40% σε τέσσερα έτη). Στόχος ρευστότητα, επενδύσεις και ανταγωνιστικότητα του ευρωπαϊκού προϊόντος.
Το πρόγραμμα φέρνει στο ίδιο τραπέζι Έλληνες και Ευρωπαίους ομιλητές κύρους – μεταξύ άλλων τον Dr. Robert Habeck, τη Sylvie Goulard και τον Dr. Martin Sandbu – καθώς και στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της ΕΤΕπ, της κυβέρνησης και της βιομηχανίας. Οι θεματικοί άξονες καλύπτουν την τεχνητή νοημοσύνη και την ανταγωνιστικότητα, τον μετασχηματισμό δεξιοτήτων, την ευρωπαϊκή επαναβιομηχάνιση, μια αναπτυξιακή φορολογική πολιτική, τον ρόλο άμυνας–ασφάλειας στην οικονομία και την ενίσχυση της ενδοευρωπαϊκής συνεργασίας και εξωστρέφειας.
Συνεργαζόμενοι φορείς περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τα: ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, Ελληνική Παραγωγή, ΕΒΕΑ, Endeavor, ΣΒΕ, ΣΒΣΕ και ΣΕΧΒ, με χορηγίες από εταιρείες όπως οι Globalsat και EFA Group.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Τραμπ σε ρόλο προστάτη του Πούτιν: Ζητά από Ζελένσκι να σταματήσει τα πλήγματα στα διυλιστήρια
- Ρωσικό drone έπληξε τρένο μετά τη διέλευση Μπόρις Τζόνσον και Ευρωπαίων αξιωματούχων
- Πώς ένα σπάνιο πουλί δημιούργησε ένα νέο μοντέλο τουρισμού στον Ισημερινό
- Το οικονομικό «θαύμα» της Σελίν Ντιόν: Πώς οι συναυλίες της γίνονται «χρυσωρυχείο» για το Παρίσι
- Η «παγίδα» του ChatGPT σε δικηγόρο: «Εφηύρε» μάρτυρες σε υπόθεση δολοφονίας
- Συναγερμός για τον Μπόρις Τζόνσον: Ρωσικό drone έπληξε τρένο πίσω του
- Μετά τη Βόρεια Ιρλανδία, ο Τραμπ θα ασχοληθεί (και) με την Σκωτία
- Παπανδρέου σε Μητσοτάκη: Ο κύκλος της χρεοκοπίας άνοιξε με ευθύνη της ΝΔ
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








