Από το βράδυ της Κυριακής έως το μεσημέρι της Δευτέρας (28/10) έχουν σημειωθεί συνολικά 16 επιθέσεις από αέρος σε πόλεις του νοτίου Λιβάνου και έξι χερσαίες
Η ισραηλινή αεροπορία πραγματοποίησε σειρά επιδρομών κατά της πόλης της Τύρου, στον νότιο Λίβανο, αφού προηγουμένως είχε ειδοποιήσει τους κατοίκους ορισμένων συνοικιών της πόλης να απομακρυνθούν, μετέδωσε το εθνικό πρακτορείο ειδήσεων Ani. Επτά άνθρωποι έχουν σκοτωθεί ήδη στην πόλη σήμερα, σύμφωνα με πληροφορίες.
Σε εξέλιξη βρίσκονται τρεις μεγάλες επιθέσεις στην Κορνίς, στην παραλιακή οδό της Τύρου. Άλλες δύο επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο 24ωρο εκ των οποίων η μία ήταν το μεσημέρι και είχε ως αποτέλεσμα επτά νεκρούς και 17 τραυματίες. Η προηγούμενη επίθεση που σημειώθηκε τα ξημερώματα είχε ως αποτέλεσμα πέντε νεκρούς.
Από το βράδυ της Κυριακής έως το μεσημέρι της Δευτέρας (28/10) έχουν σημειωθεί συνολικά 16 επιθέσεις από αέρος σε πόλεις του νοτίου Λιβάνου και έξι χερσαίες.
Η παραλιακή πόλη του Λιβάνου φιλοξενεί πολλούς αρχαιολογικούς χώρους που ανήκουν στην παγκόσμια κληρονομιά της ανθρωπότητας της Unesco.
Αυτά συμβαίνουν μετά την δήλωση του Ιράν πως σκοπεύει να αντιδράσει στην επίθεση που δέχτηκε από το Ισραήλ το Σαββατοκύριακο. Ο Λίβανος παρά τις διαπραγματεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη για την κατάπαυση του πυρός μεταξύ Χαμάς και Ισραήλ, δεν θεωρεί ότι υπάρχει χαραμάδα φωτός.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Δωδεκάμηνη αναστολή σε πλειστηριασμούς και κατασχέσεις για τους πυρόπληκτους του 2026
- Φυσικό αέριο: Σε υψηλό τετραετίας το TTF στα 81,3 ευρώ/MWh – Φόβοι για 100 ευρώ τον χειμώνα
- Armani: Ο Ντάριο Βιτάλε αναλαμβάνει την Emporio και τα αξεσουάρ του οίκου
- Σάρωμα στην τουρκική αγορά για την αισχροκέρδεια σε φρούτα και λαχανικά
- Οριστικό “λουκέτο” AWS σε Εμιράτα και Μπαχρέιν μετά από χτυπήματα drones
- Παγκόσμια Τράπεζα: Ο νομπελίστας Μάικλ Κρέμερ στο τιμόνι της οικονομικής στρατηγικής
- ΗΠΑ και Χούθι σε μυστική συνάντηση στο Ομάν – Διαβεβαιώσεις για τα αμερικανικά πλοία
- Εργα αναβάθμισης 1,65 εκατ. ευρώ στον προβλήτα 2 του λιμένα Βόλου
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








