Η τιμή της μετοχήξς το μεσημέρι υποχωρούσε πάνω από 6% ενώ στο ξεκίνημα της ημέρας η πτώση είχε φθάσει το 9,6%
“Καμπάνα” 200 εκατ. ευρώ περιμένει την Carrefour SA στη Γαλλία, μετά το αίτημα της κυβέρνησης να επιβληθεί πρόστιμο σε δικαστική υπόθεση σχετικά με τον τρόπο που διαχειρίζεται το δίκτυο franchise της, ανέφερε το La Lettre σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg.
Το υπουργείο Οικονομικών της Γαλλίας εξέδωσε έκθεση 160 σελίδων προς δικαστήριο της Ρεν, στην οποία συνιστά το πρόστιμο, σύμφωνα με το La Lettre.
Το La Lettre δημοσίευσε την εισήγηση από το υπουργείο, σύμφωνα με την οποία τα συμβόλαια της Carrefour με περίπου 5.200 καταστήματα franchisee περιείχαν όρους υπέρ του ομίλου
Το υπουργείο Οικονομικών ζητά άμεσες αλλαγές σε περίπου δώδεκα ρήτρες, απειλώντας πρόστιμο 50.000 ευρώ την ημέρα αν η εταιρεία δεν συμμορφωθεί άμεσα.
Εκπρόσωπος της Carrefour δεν ανταποκρίθηκε σε αίτημα του Bloomberg για σχολιασμό.
Το εμπορικό δικαστήριο της Ρεν θα αποφανθεί επί της υπόθεσης τους επόμενους 12 με 18 μήνες, ανέφερε το La Lettre.
Η τιμή των μετοχών της Carrefour στο Παρίσι υποχωρούσε το μεσημέρι πάνω από 6% στο μέσο της συνεδρίασης ενώ το πρωί άνοιξε με πτώση έως και 9,6%.
Χρηματιστηριακοί αναλυτές της Bernstein είπαν ότι η αντίδραση των επενδυτών στην έκθεση ήταν υπερβολική. «Πιστεύουμε ότι αυτή η δικαστική υπόθεση αφορά έναν πολύ μικρό αριθμό δικαιοδόχων και μόνο 200 μέλη από τους περισσότερους από 2.000 δικαιοδόχους», είπε ο Bernstein.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Στα “σχοινιά” ο Μερτς: Οι κάλπες σε Βερολίνο και Μεκλεμβούργο κρίνουν την πολιτική του επιβίωση
- Μαζική επίθεση με εκατοντάδες drones στη Μόσχα την τελευταία ημέρα των εκλογών
- Στις ΗΠΑ ο Μητσοτάκης: Από τη Silicon Valley και το Stanford έως το βήμα του ΟΗΕ
- Μέση Ανατολή: Εκτός ελέγχου μετά το μπαράζ επιθέσεων των Χούθι με πυραύλους και drones
- Σφραγισμένη για τρίτο 24ωρο η Πολεοδομία Μυκόνου μετά από εισαγγελική έφοδο
- Ορμούζ: Οι ΗΠΑ βλέπουν ρεκόρ μεταφοράς πετρελαίου, αλλά οι διελεύσεις πλοίων καταγράφουν… ναυάγιο
- Ο «χάρτης» των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 25 Σεπτεμβρίου
- Κόνιτσα: 20 ημέρες στις φλόγες – Γιατί η Πυροσβεστική δεν μπορεί να δώσει ακόμη τέλος στον πύρινο εφιάλτη
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








