Επιχειρήσεις

Ergon Foods: Επένδυσε σε νέο ξενοδοχείο στη Μητροπόλεως μαζί με… φούρνο

Ο κύκλος εργασιών της εταιρείας Ergon Foods στα τέλη του 2022 διπλασιάστηκε σε σχέση με το 2021, αγγίζοντας τα 11,08 εκατ. ευρώ, σε σχέση με τα 5,5 εκατ. ευρώ το 2021

Ένα ιδιαίτερο concept εγκαινίασε αυτές τις ημέρες στην πρωτεύουσα η Ergon Foods των αδελφών Δούζη, λίγα μέτρα πιο κάτω από το εδώ και χρόνια δημοφιλές ξενοδοχείο-deli στο κέντρο της Αθήνας, το οποίο βρίσκεται επί της οδού Μητροπόλεως.

Πρόκειται για το Ergon Bakehouse Athens, το οποίο συνιστά ένα κτίριο με δύο χρήσεις: Στο ισόγειο ένας new age φούρνος – εστιατόριο και στους πάνω ορόφους ένα μικρό Boutique ξενοδοχείο.

Είναι η δεύτερη προσπάθεια των αδελφών Δούζη από τη Θεσσαλονίκη στην πρωτεύουσα, λίγους μήνες μετά και την δεύτερη απόπειρα στη Μέση Ανατολή, με το κατάστημα στο Άμπου Ντάμπι, το οποίο άνοιξε στα τέλη του περασμένου Δεκεμβρίου. Είχε προηγηθεί αυτό στο Ντουμπάι πριν από τρία χρόνια.

Τον Δεκέμβριο άνοιξε το Ergon deli στο Άμπου Ντάμπι

Υπενθυμίζεται ότι ήδη από τους προηγούμενους μήνες πηγές από την εταιρεία είχαν αναφερθεί στη νέα επενδυτική ενέργεια της Ergon στην Αθήνα.

Πιο συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της επέκτασης του brand είχε προγραμματιστεί άμεσα μέσα στη χρονιά ενός νέου υποκαταστήματος στο κέντρο της Αθήνας, το οποίο θα περιελάμβανε λειτουργίες αντίστοιχες με αυτές του υφιστάμενου καταστήματος της “Ergon House” επί της οδού Μητροπόλεως 23, χωρίς να γίνονται γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες για την ακριβή τοποθεσία.

Εξάλλου, υπ’ ατμόν για τις επόμενες εβδομάδες είναι και η λειτουργία ξενοδοχείου Ergon στη Χαλκιδική, στο ήδη υπάρχον υποκατάστημα της εταιρείας στη Νικήτη Χαλκιδικής.

Αυτή η κίνηση, ενώ είχε προγραμματιστεί για το 2023, τελικά θα γίνει μέσα στο 2024, καθώς η κατασκευή της αναμένεται πλέον να ολοκληρωθεί τις επόμενες ημέρες.

Σε αυτό το πλαίσιο ανάπτυξης και επέκτασης σε Ελλάδα και εξωτερικό, είναι ενδεικτικό ότι ο κύκλος εργασιών της εταιρείας Ergon Foods στα τέλη του 2022 διπλασιάστηκε σε σχέση με το 2021, αγγίζοντας τα 11,08 εκατ. ευρώ, σε σχέση με τα 5,5 εκατ. ευρώ το 2021.

Πληροφορίες θέλουν, δε, τον ρυθμό ανάπτυξης για το 2024 να είναι ακόμα πιο υψηλός, δεδομένης και της πολύ καλής πορείας του ελληνικού – και όχι μόνο – τουρισμού και αυτή την χρονιά, όπως δηλώνουν στελέχη του  κλάδου.

Υπενθυμίζεται ότι μέσα σε 17 χρόνια το project των αδελφών Δούζη έχει επεκταθεί, πέρα από την αρχική του έδρα τη Θεσσαλονίκη, όταν και ξεκίνησε ως deli παντοπωλείο και ξενοδοχείο, σε τουριστικές περιοχές της Ελλάδας, όπως η Χαλκιδική, η Σαντορίνη, η Λευκάδα και αλλού, στη Μεγάλη Βρετανία, την Κύπρο και τα τελευταία χρόνια και στη Μέση Ανατολή.

H συγκεκριμένη περιοχή θα αποτελέσει, παρότι ήταν από τους τελευταίους σταθμούς της εταιρείας, και τον κύριο στόχο της ανάπτυξης εκτός συνόρων για την Ergon Foods τα επόμενα χρόνια, κυρίως με τη μέθοδο του franchise με τοπικούς συνεργάτες.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu