Επιχειρήσεις

Eurobank: Χρηματοδοτεί με 100 εκατ. μικρομεσαίες επιχειρήσεις με ευνοϊκούς όρους

Συμφωνία για την οριστικοποίηση των όρων χορήγησης δανείων σε Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις, συνολικού ύψους περίπου 100 εκατ. ευρώ, υπέγραψαν η Eurobank και το Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο (IFG).

_x000D_

Με τη συγκεκριμένη ενέργεια η Eurobank, χρησιμοποιώντας για άλλη μια φορά την τεχνογνωσία που διαθέτει σε εξειδικευμένα χρηματοδοτικά εργαλεία και διεθνείς συνεργασίες, αξιοποιεί αμέσως το νεοσύστατο Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο (IFG), διοχετεύοντας επιπλέον ρευστότητα € 100 εκατ., περίπου, σε μεσαίες και μικρές επιχειρήσεις με χαμηλότερο επιτόκιο. 

_x000D_

Για το σκοπό αυτό έχουν υπογραφεί δύο ισόποσες συμβάσεις, για κεφάλαια που προέρχονται από το γερμανικό και από το ελληνικό δημόσιο, υπό την διαχείριση της γερμανικής αναπτυξιακής τράπεζας KfW και του ΕΤΕΑΝ αντίστοιχα.

_x000D_

Με αυτή τη συμφωνία, η Eurobank επιβεβαιώνει την προσήλωσή της στην αξιοποίηση όλων των χρηματοδοτικών δυνατοτήτων, δράσεων και προγραμμάτων για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και, ευρύτερα, της ανάπτυξης της οικονομικής δραστηριότητας στη χώρα μας.

_x000D_

close menu