Με τον κίνδυνο της φτώχειας ή του κοινωνικού αποκλεισμού βρίσκεται αντιμέτωπο το 27,5% των Ελλήνων, έναντι ποσοστού 21,9% που είναι ο μέσος όρος στην ΕΕ, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat για το 2020, που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.
- Η Ελλάδα βρίσκεται στην τρίτη υψηλότερη θέση της ΕΕ (27,5%), σε ό,τι αφορά το ποσοστό του πληθυσμού που διατρέχει τον κίνδυνο της φτώχειας, μετά τη Ρουμανία (35,8%) και τη Βουλγαρία (33,6%).
- Ακολουθούν η Ισπανία με ποσοστό (27%), η Λιθουανία (24,5%), η Εσθονία (22,8%) και η Γερμανία (22,5%).
- Τα χαμηλότερα ποσοστά καταγράφονται στην Τσεχία(11,5%), τη Σλοβακία (13,8%), τη Σλοβενία (14,3%), την Ολλανδία (15,8%) και τη Φινλανδία (15,9%).
Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, κοντά στο όριο της φτώχειας ή του κοινωνικού αποκλεισμού βρίσκεται το 31,5% του ανήλικου πληθυσμού (κάτω των 18 ετών), έναντι ποσοστού 24,2% στην ΕΕ. Οι άνω των 65 ετών στην Ελλάδα βρίσκονται αντιμέτωποι με τον κίνδυνο της φτώχειας σε ποσοστό 19,3%, έναντι 20,4% στην ΕΕ.
Επιπλέον, σύμφωνα με τη Eurostat, τον κίνδυνο της φτώχειας ή του κοινωνικού αποκλεισμού αντιμετωπίζει το 29,7% των νοικοκυριών με παιδιά στην Ελλάδα (έναντι 22,3% στην ΕΕ) και το 25,7% των νοικοκυριών χωρίς παιδιά (έναντι 21,6% στην ΕΕ).
Συνολικά στην Ελλάδα βρίσκονται αντιμέτωποι με τον κίνδυνο της φτώχειας ή του κοινωνικού αποκλεισμού το 28,8% των γυναικών και το 26,1% των ανδρών, έναντι 22,9% και 20,9% αντιστοίχως στην ΕΕ.
Τέλος, οι άνεργοι στην Ελλάδα αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού σε ποσοστό 67,5%, ενώ οι εργαζόμενοι σε ποσοστό 16,1%. Τα αντίστοιχα ποσοστά στην ΕΕ είναι 66,2% και 11,8%.
Η Eurostat δημοσιοποίησε τα εν λόγω στοιχεία, με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Φτώχειας, τη 17η Οκτωβρίου.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Διπλωματία με περίστροφα: Το ασυνήθιστο δώρο Ερντογάν στους ηγέτες του ΝΑΤΟ
- Οι «Magnificent Seven» χάνουν τη λάμψη τους και προκαλούν πονοκέφαλο στη Wall Street
- ΟΤΕ: Κλιματικά ουδέτερος στις λειτουργίες του το 2025 – Ενισχύει το αποτύπωμα βιωσιμότητας και ψηφιακής συμπερίληψης
- Κατάρ: «Παγώνει» την αύξηση των εξαγωγών LNG μετά την επίθεση σε δεξαμενόπλοιο στα Στενά του Ορμούζ
- Νέα μάχη για τα κονδύλια του ΕΣΠΑ: Το μήνυμα Παπαθανάση για το 2028 – 2034
- Ποιες ελληνικές εταιρείες βιοτεχνολογίας συμμετείχαν στο BIO International Convention 2026 στις ΗΠΑ
- Διαρροή υπ. Ανάπτυξης: Ποια θα είναι τα προϊόντα με μειωμένες τιμές 5% από 31 Αυγούστου
- Μεγάλη μάχη Γαλλίας και Μαρόκου στη Βοστώνη για μια θέση στους τέσσερις του κόσμου
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








