Οικονομία

Eurostat: Υπερεργασία – 49 ώρες εργασίας την εβδομάδα – για το 11% των Ελλήνων εργαζομένων

Τα χαμηλότερα ποσοστά καταγράφηκαν στη Βουλγαρία (0,4%), τη Λιθουανία και τη Λετονία (1,1%)

Σχεδόν 50 ώρες την εβδομάδα περνάει το 11% των Ελλήνων εργαζόμενων στην εργασία του, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat, με τη χώρα μας να βρίσκεται στην πρώτη θέση σε ότ αφορά την μέτρηση υπερ-εργασίας. Σε όλες τις χώρες της ΕΕ, η Ελλάδα είχε το υψηλότερο ποσοστό εργαζομένων με πολλές ώρες εργασίας (11,6%), ακολουθούμενη από την Κύπρο (10,4%) και τη Γαλλία (10,1%).Εν τω μεταξύ, τα χαμηλότερα ποσοστά καταγράφηκαν στη Βουλγαρία (0,4%), τη Λιθουανία και τη Λετονία (1,1% έκαστη).

Ένα υψηλότερο ποσοστό αυτοαπασχολούμενων εργαζόταν πολλές ώρες (29,3% του συνόλου των αυτοαπασχολούμενων) σε σύγκριση με τους μισθωτούς (3,6% του συνόλου των μισθωτών).

Οι πολλές ώρες εργασίας ήταν πιο συχνές μεταξύ των ειδικευμένων εργαζομένων στη γεωργία, τη δασοκομία και την αλιεία (27,5% του συνόλου των ειδικευμένων εργαζομένων στη γεωργία, τη δασοκομία και την αλιεία) και των διευθυντικών στελεχών (21,9%).

Όλες οι άλλες επαγγελματικές ομάδες, όπως ορίζονται από τη διεθνή τυποποιημένη ταξινόμηση επαγγελμάτων (ISCO), έφταναν κατά μέσο όρο το 7,3%.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu