Ο Stoxx 600 σημείωσε απώλειες 0,09% - για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση - στις 484,63 μονάδες
Μικρές απώλειες κατέγραψαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια στις συναλλαγές της Παρασκευής με τους επενδυτές να σταθμίζουν τα τελευταία εταιρικά αποτελέσματα και να εξετάζουν νέα οικονομικά στοιχεία.
Ειδικότερα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε απώλειες 0,09% -για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση- στις 484,63 μονάδες. Ο τεχνολογικός κλάδος ενισχύθηκε κατά 1,2%, ενώ οι μετοχές τροφίμων και ποτών υποχώρησαν κατά 1,5%.
Ο γερμανικός DAX έχασε 0,22%, στις 16.926,50 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 σημείωσε πτώση 0,24% στις 7.647,52 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 υποχώρησε κατά 0,3% στις 7.572,58 μονάδες.
Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB κέρδισε 0,3% στις 31.156,06 μονάδες, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 έχασε 0,09% στις 9.896,60 μονάδες.
Στο μεταξύ συνεχίστηκαν οι ανακοινώσεις των εταιρικών αποτελεσμάτων από κολοσσούς της ευρωπαϊκής οικονομίας όπως η Saab, η L’Oreal και η Hermes, μεταξύ άλλων.
Οι πωλήσεις της Hermes σκαρφάλωσαν στο τέλος του έτους, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών, με τον γαλλικό οίκο πολυτελών ειδών να ανακοινώνει ταυτόχρονα ότι θα προχωρήσει στη διανομή έκτακτου μερίσματος. Η μετοχή της ενισχύθηκε σήμερα κατά 4,8%.
Αύξηση πωλήσεων κατάγραψε και η L’Oreal για το τελευταίο τρίμηνο, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να επιβεβαιώσει τις εκτιμήσεις των αναλυτών κυρίως λόγω των απογοητευτικών επιδόσεων στην Ασία, γεγονός που οδήγησε τον τίτλο της σε “βουτιά” της τάξης του 7,3%.
Από την πλευρά της η Saab ανακοίνωσε σήμερα αύξηση 8% στα λειτουργικά κέρδη του δ’ τριμήνου, με τη σουηδική εταιρεία αμυντικού υλικού να αναθεωρεί ανοδικά τους στόχους της, οδηγώντας σε ιστορικό υψηλό τις μετοχές της με άνοδο 4,18%.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Πέθανε ο πρώην πρωθυπουργός της Αλβανίας Φάτος Νάνο
- Η Λιθουανία έκλεισε τα σύνορα με Λευκορωσία – Μπλοκαρισμένες περίπου 2.000 νταλίκες
- Ευρωπαϊκές αγορές: Με απώλειες, υπό την επήρεια επιτοκίων ΕΚΤ και πληθωρισμού ευρωζώνης
- Μπλε Κέδρος: Στα 18,9 εκατ. ευρώ η πώληση της Φ Real Estate
- Ευλογιά αιγοπροβάτων: Κρούσματα σε 250 εκτροφές στην Κ. Μακεδονία – Θανατώθηκαν 57.000 ζώα
- Παρέμβαση Βαληνάκη: Η άρση 12 εμπάργκο προς την Τουρκία στις ζημίες της “Διακήρυξης Αθηνών”
- ΕΧΑΕ: Με ποσοστό 7,83% η Praude Asset Management και με 0,5% η Jefferies International
- Μοτοδυναμική: Αυξημένα 1,3% στα 10,8 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη το 9μηνο
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
 
 







