Νέα σφαλιάρα στην Apple
Οι όροι της σειράς εφαρμογών App Store που έχει αναπτυχθεί από την Apple (εφαρμογές για κινητά στα λειτουργικά συστήματα iOS και iPadOS), παραβιάζουν τους τεχνολογικούς κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, γνωστούς ως Digital Markets Act (DMA), επειδή εμποδίζουν τους προγραμματιστές εφαρμογών να κατευθύνουν τους καταναλωτές σε εναλλακτικές λύσεις, ανακοίνωσαν οι ρυθμιστικές αρχές της ΕΕ τη Δευτέρα.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία ενεργεί επίσης ως ρυθμιστής αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας και τεχνολογίας της ΕΕ, δήλωσε ότι έστειλε τα προκαταρκτικά ευρήματά της στην Apple μετά από έρευνα που ξεκίνησε τον Μάρτιο.
Η ΕΕ είπε επίσης ότι άνοιξε έρευνα για τον κατασκευαστή των iPhone σχετικά με τις νέες συμβατικές απαιτήσεις για τρίτους προγραμματιστές εφαρμογών και καταστήματα εφαρμογών.
“Κανένας από αυτούς τους επιχειρηματικούς όρους δεν επιτρέπει στους προγραμματιστές να κατευθύνουν ελεύθερα τους πελάτες τους. Για παράδειγμα, οι προγραμματιστές δεν μπορούν να παράσχουν πληροφορίες τιμολόγησης εντός της εφαρμογής ή να επικοινωνήσουν με οποιονδήποτε άλλο τρόπο με τους πελάτες τους για να προωθήσουν προσφορές που είναι διαθέσιμες σε εναλλακτικά κανάλια διανομής”, δήλωσε ο εποπτικός φορέας της ΕΕ.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ralph Lauren: Κόντρα στην κρίση της πολυτέλειας – Ανεβάζει τον πήχη για έσοδα και κέρδη για το 2027
- Επιτροπή Ανταγωνισμού: Πρόστιμο 123.106 ευρώ στη ΒΙΟΚΟΣΜΟΣ για κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης
- Στη φυλακή ο ιδρυτής της ΜΚΟ “Παιδική Χαρά” για υπεξαίρεση 2,9 εκατ. ευρώ
- Έκθεση Κομισιόν: Δημογραφική «βόμβα» για την Ελλάδα – Μόλις 2,9 εκατ. εργαζόμενοι το 2080 και σύνταξη άνω των 68 ετών
- Προσωπικά δεδομένα: Νέο πλαίσιο ασφαλούς πρόσβασης προτείνουν οι Αρχές Ελλάδας και Ισπανίας
- Συνεχίζονται οι παραιτήσεις στην Ισπανία για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα
- OpenAI: Πλήρης κάλυψη του κόστους τροφοδοσίας για τα κέντρα δεδομένων
- Επαναπροσέγγιση ΕΕ και Βρετανίας μετά το Brexit
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








